Thomas Krol

Olympisch- en wereldkampioen schaatsen en piloot in opleiding

Thomas Krol had van jongs af aan al twee dromen: Olympisch goud behalen in het schaatsen en piloot worden. Nu zijn eerste doel behaald is, gaat hij de opleiding tot verkeersvlieger volgen bij de KLM Flight Academy om zijn tweede droom te verwezenlijken. De weg naar Olympisch goud verliep echter niet altijd zonder obstakels. Omgaan met tegenslagen zal een groot onderwerp zijn in zijn presentatie. Daarnaast vertelt hij over het verschil tussen je mindset en mentale training, waarbij onzekerheid omgebogen kan worden in zelfvertrouwen en zo dus het verschil gemaakt kan worden tussen winnen of verliezen.

"Dreams do come true"

Al op jonge leeftijd is Thomas Krol begonnen met schaatsen en vanaf de eerste dag hoorde hij bij de top van zijn leeftijd. Naast zijn passie voor topsport heeft hij de grote droom om piloot te worden. Deze droom heeft op zich moeten wachten omdat het schaatsen logischerwijs gedurende zijn carrière op nummer een stond. Hij zette deze ambities om te vliegen tijdelijk opzij om zich volledig te storten op de Olympische droom. Zijn schaatscarrière combineerde hij met de studie Aviation aan de Hogeschool van Amsterdam.

De weg naar een Olympische gouden medaille verliep met pieken en dalen. Na goede resultaten op het WK junioren blijft een uitnodiging voor een commerciële ploeg uit. Het jaar erna neemt neemt hij sportief zijn revanche, hij plaatst zich voor de wereldbekers. In de jaren daarna groeit hij uit tot de wereldtop. De overwinningen blijven echter uit omdat hij door trainers soms iets te ‘lief’ bevonden wordt. Er wordt hem verteld dat hij de wil om te winnen meer moet tonen.

Voor de spelen van Pyeongchang in 2018 plaatst hij zich wel, maar wordt zijn plek vergeven aan zijn beste schaatsvriend Kai Verbij: een bittere pil. Het was tijd voor wat anders. Na de overstap naar de ploeg van trainer Jac Orie komt hij in een nieuwe omgeving en moet hij tussen grote namen als Sven Kramer en Kjeld Nuis zijn mannetje staan. Het bleek echter een gouden zet. Zijn eerste wereldbekeroverwinning in 2018 bleek de opmaat naar meerdere wereldtitels en uiteindelijk de kroon op zijn carrière: Olympisch goud op de 1000m in Beijing. Na het vervullen van dit doel kwam hij wel voor een uitdaging te staan. Want hoe ga je verder als je je droomdoel hebt bereikt? Na twee jaar kwam hij erachter dat zijn volgende grote uitdaging in de luchtvaart ligt. Momenteel is hij aangekomen tot de opleiding als piloot en is Thomas volle bak bezig om zijn volgende droom te verwezenlijken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Thomas Krol inhuren als spreker?

Thomas Krol komt in zijn presentaties veelvuldig terug op de lange weg die hij heeft moeten afleggen om het Olympisch goud te behalen. Hier komt hij terug op thema’s als omgaan met tegenslagen, het stellen van doelen en het samenwerken binnen teams. Wat uniek is aan zijn verhaal, is dat hij tijdens zijn carrière al exact wist wat hij daarna wilde gaan doen en daar ook al de Aviation voor afrondde. Thomas heeft dus een breder verhaal te vertellen en kan daarom dus goed de link maken met het bedrijfsleven.

Thomas is naast het vertellen van zijn verhaal in te zetten voor een clinic op het gebied van schaatsen en atletiek. Met zijn ervaring en enthousiasme wil Thomas de deelnemers inspireren over zijn successen van het schaatsen en motiveert hij hen om grenzen te verleggen. Met Thomas Krol aan het roer van zowel presentaties als sportclinics, is succes gegarandeerd.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Thomas Krol

Wat klanten zeggen over
Thomas Krol

Sprekers zoals Thomas Krol

Thomas Krol boeken?