Titus Mennen

Zwemcoach

Titus Mennen is een vooraanstaande expert op het terrein van talentherkenning en -ontwikkeling. Vanuit het zwemmen, de meest controleerbare en vergelijkbare sport, ontwikkelde hij diverse modellen op micro en macro niveau voor de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Zelf stond hij aan de basis van de beste zwemmer van Nederland, Pieter van den Hoogenband. Zijn inzichten en expertise op het terrein van talent maakt hem een veelgevraagd expert ook in andere sporten.

"Een tijdgenoot kent zijn eigen tijd niet. Het is een kunst om je eigen tijd voor te blijven en vandaag te doen en te laten waar je morgen nog steeds trots op bent"

Hij begon zijn carrière als hoofdtrainer bij de zwemvereniging P.S.V. Eindhoven. Na 8 jaar verruilde titus de sport voor het bedrijfsleven en vervolgde zijn loopbaan als manager bij Center Parcs. Die periode combineerde hij met een parttime bondscoachschap voor het jeugdzwemmen in Nederland. Zichzelf verder ontwikkelen als manager en directievoerder in het bedrijfsleven bleef echter het zwaartepunt. Hij vervolgde zijn carrière als manager van het Sportfondsenbad Amersfoort en regiomanager bij Sportfondsen Nederland. Na een uitzending van ‘Team van Toen’ van Humberto Tan voor het team van Pieter van den Hoogenband werd hij door Jacco Verhaeren gevraagd fulltime terug te keren naar de zwemsport als bondscoach junioren, jeugd en programmamanager talentontwikkeling. In die periode was hij verantwoordelijk voor de verdere centralisatie binnen de top van talentontwikkeling. Onder zijn leiding werd de infrastructuur met de Regionale Trainingscentra verder verankerd en uitgebreid. Ook was hij verantwoordelijk voor de opzet van een innovatief opleidingsprogramma voor talenten waarbij naar meer gekeken wordt dan zwemprestaties alleen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Titus Mennen inhuren als spreker?

Titus Mennen is een enthousiaste inspirerende spreker die van begin tot eind zijn toehoorders weet te boeien. Hij paart inhoudelijke expertise aan enthousiasme. Thema’s zijn talentherkenning en –ontwikkeling, prestatiecultuur, leiderschap en motivatie. Hij legt moeiteloos links naar het bedrijfsleven. Hij zet aan tot nadenken en stelt toch heldere kaders. Dat maakt hem tot een ideale discussiepartner.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Titus Mennen

Wat klanten zeggen over
Titus Mennen

Sprekers zoals Titus Mennen

Titus Mennen boeken?