Tom Touber

Ondernemer en voormalig COO Volvo Ocean Race

Tom Touber is een echte (topsport) ondernemer. Met zijn achtergrond als ingenieur (scheepsbouw/bedrijfskunde) en diverse directiefuncties in het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven, gecombineerd met 18 jaar ervaring in de topsport is Tom een zeer inspirerende spreker. Vooral op teams waar het gaat over het bereiken van top prestaties.

"Goede schippers staan allang niet meer aan het roer"

Na zijn studie Scheepsbouwkunde aan de TU Delft en bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente startte Tom Touber zijn internationale carrière bij Océ van der Grinten in Frankrijk en België. Begin jaren negentig maakt hij de overstap naar Brunel International, als lid van het Raad van Bestuur met als verantwoordelijkheid met name de internationale groei agenda. Ook was hij leidend in de succesvolle beursgang van Brunel in 1997. Zowel tijdens zijn jaren bij Océ als bij Brunel kwam Tom tot de ontdekking dat zijn kracht ligt bij het bouwen van een sterk team: van sterke individuen naar één team met een helder doel. Toen Brunel in 1997 besloot om een team in de Volvo Ocean Race te sponsoren leerde hij veel van topzeilers en anderson. Hij raakte zo gefascineerd en soms obsedeert om de langste en zwaarste zeilrace ter wereld eens te kunnen winnen. Als manager heeft Tom Touber aan het roer gestaan van verschillende top zeil teams, waaronder Team BrunelSunergy, Team ABN AMRO en Team Delta Lloyd. In 2006 leidde dat tot het realiseren van een droom met de winst van ABN AMRO in de Volvo Ocean Race.

Na deze topsport tijd is Tom zijn kennis en ervaring in de sport gaan aanwenden in het bedrijfsleven. Als zelfstandig ondernemer bouwde hij een ingenieursbureau in Duitsland van grond op tot 650 medewerkers, adviseerde hij diverse ondernemingen die te maken hadden met bijzonder beheer bij de bank en was hij betrokken in diverse management trainingen van executive management van grote bedrijven. Toch kon hij het niet laten om nog eens vanuit een ander perspectief te werken aan de Volvo Ocean Race. In 2012 werd hij gevraagd om de race compleet te rationaliseren. Kosten met 60% omlaag en exposure omhoog. Als COO van de Race stond hij aan de basis van de succesvolste race ooit. Midden in de crisis 7 boten aan de start, de meest sportieve race ooit en meer dan 2,5 miljoen bezoekers en 70.000 VIP gasten werden verwelkomd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Tom Touber inhuren als spreker?

Tom Touber is inzetbaar voor het geven van presentaties, coaching en management training. Onderwerpen die hierbij o.a. aan bod komen zijn: performance- en risico management, teamwork, doorbreken van vaste patronen en leiderschap. Tom is gespecialiseerd in het openbreken van teams om het maximale eruit te halen. De presentaties van Tom staan bekend om het hoge energie niveau en een zeer heldere en soms prikkelende inhoud. Daarnaast is Tom Touber gecertificeerd FranklinCovey management trainer en legt hij graag de brug tussen bedrijfsleven, (top) prestaties en theoretisch kader. Daarnaast laat Tom ook zien wat vertrouwen voor een effect heeft als het optimaal is, zowel in- en extern is vertrouwen uiterst belangrijk.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Tom Touber

Wat klanten zeggen over
Tom Touber

Sprekers zoals Tom Touber

Tom Touber boeken?