Wilco van Schaik

Algemeen directeur NEC

Wilco van Schaik is een energieke ondernemende spreker met veel uiteenlopende ervaringen in het bedrijfsleven, de media, communicatie- en sportwereld. Maar ook in de wereld van maatschappelijk ondernemen, MVO en supporters beïnvloeding. Van leiderschap tot sales, van netwerken tot de werking van massa en media, van supporters tot overheid, alles is in zijn carrière voorbij gekomen. Gedreven door de passie om mensen te inspireren en te verbinden. Rijk gelardeerd met vele praktijkvoorbeelden en inspiratie voor morgen brengt hij die items met humor en passie over. Dat kenmerkt Wilco van Schaik zijn presentaties en dagvoorzitterschappen.

"Energie - Passie – Verbinden in ondernemen – Sales – Netwerken"

Wilco van Schaik maakte als reclame bureau ondernemer onder andere zeer succesvolle campagnes voor merken als onder andere Karwei, Mazda, Warsteiner, Red Bull en NOC*NSF. Hij had de hoogste klant tevredenheid cijfers vanwege zijn visie op sales- en klant management, netwerken en relatiemarketing. Hij houdt van mensen en brengt passie in relaties. Hij was jaren actief als presentator en commentator voor SBS, RTL en Filmnet over de hele wereld en dat deed hij met dezelfde dynamiek als leiding geven aan de bedrijven waarvoor hij werkte. Top ondernemer Frans van Seumeren vroeg hem in 2011 of hij mee wilde helpen van FC Utrecht weer een trotse subtopper te maken in Nederland. In ruim vijf jaar is FC Utrecht opgeklommen tot de subtopper in Nederland en staat de club weer op de kaart en is Nederland trots op FC Utrecht. Dit heeft een enorme investering in geld en overleving gevraagd van de club en zijn grootaandeelhouder, maar wel met een resultaat. Investeren om aandeelhouderswaarde te creeëren en de aantrekkingkracht van de club enorm te verhogen. Van Schaik speelde hier met zijn visie ‘the only way is up’ als boegbeeld een belangrijke rol in. Van Schaik is de netwerker bij uitstek en relatie management zit in zijn DNA. Klanten en relaties lopen weg met hem. De tevredenheid van zijn relaties en mensen staat altijd bovenaan in zijn missies. Klanten blijven bijna een levenlang aan hem verbonden. Zij vertrouwen zijn beloftes en daaruit volgen altijd commerciële resultaten. Hij was het boegbeeld zes jaar lang en hij heeft samen met zijn mensen, want die vergeet hij nooit te noemen, de vulkaan FC Utrecht rustig gekregen door zijn leiderschap en energie. Ze noemen hem bij FC Utrecht ‘de menselijke verbinder’. Sinds 1 augustus is Wilco in dienst als algemeen directeur bij NEC.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Wilco van Schaik inhuren als spreker?

Tijdens zijn presentaties vertelt Wilco enthousiast over zijn rol als leider in de uitdagende wereld van het voetbal, de reclame en het bedrijfsleven. Maar ook de kant van sales, van netwerken en de meest optimale relatiemarketing waaruit in zijn visie altijd commerciële groei komt, laat hij voorbij komen. Massa media, emotie, supporters, sales, visie en leiderschap alles verbind hij vanuit zijn voorbeelden aan tastbare inspiratie voor communicatie, beleid en sales inspiratie in uw bedrijf en voor uw mensen. En de rol van de media, de supporters, stakeholders op het resultaat. Hoe mensen in beweging te krijgen? En hoe laat je commerciële relaties effectief worden? Van visie naar actie, daar ligt de uitdaging en dat is de kern. Hoe krijg je mensen in beweging? Dat weet hij uit ervaring. Van Schaik is dynamisch als spreker en dagvoorzitter. Hij is geinteresseerd, inspireert, daagt uit en zorgt er altijd voor dat er herrineringswaarde is voor het bedrijf waar hij voor spreekt. Een netwerker pur sang. Die kennis deelt hij op leiderschaps-, ondernemers-, sales- en business niveau als spreker of dagvoorzitter.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Wilco van Schaik

Wat klanten zeggen over
Wilco van Schaik

Sprekers zoals Wilco van Schaik

Wilco van Schaik boeken?