Willem Hooft

Professioneel zit-kitesurfer en rolstoelatleet

“Lopen kan ik niet meer, maar vliegen ga ik leren.” Dit zei Willem Hoof na zijn ongeluk op 22 december 2016. Willem kwam na een heftig motorongeluk in een rolstoel terecht. Hij vertelt over de reis die hij aflegt om zijn grootste droom werkelijkheid te maken; Kitesurfen op de golven voor de kust van Zuid-Afrika. Maar kan dat wel, met verlamde benen?

"Lopen kan ik niet meer, maar vliegen ga ik leren"

Willem Hooft heeft na zijn motorongeluk in december 2016 veel dingen moeten loslaten, maar één ding kon en wilde hij niet accepteren; de gedachte om nooit meer te kunnen surfen. Tijdens zijn revalidatie heeft hij besloten dat, dat zijn uitdaging wordt. Hij ging zijn surfdroom, om over de golven van Kaapstad te vliegen, werkelijkheid maken.

Als professioneel kitesurfer van het internationale team van Slingshot Kite en team rider van Wind Voyager reist Willem de hele wereld over om te kitesurfen en inspireert hij velen om hun maximale potentie uit het leven te halen. “Als je iets echt wilt, dan is er veel mogelijk. Durf te dromen, geen golf is te hoog!”

Naast deze missie heeft Willem een stichting opgericht waarmee hij watersport toegankelijk maakt voor meer mensen met een lichamelijke beperking: de Willem Hooft Foundation. In september 2021 komt Willem zijn eerste boek uit met de titel “Geen golf te hoog”, geschreven door journalist en schrijver Hugo Verkley.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Willem Hooft inhuren als spreker?

Willem Hooft is één van de beste sit-kiters ter wereld en als professioneel kitesurfer binnen het internationale team van Slingshot en Wind Voyager reist hij de hele wereld over. Middels zijn video’s en lezingen inspireert hij velen om hun maximale potentie uit het leven te halen: “Kijk naar wat er wél kan. Denk in mogelijkheden en ga op zoek naar de kansen. Als je echt iets wilt, dan kun je dit waarmaken. Durf te dromen, geen golf is te hoog.” Met zijn eigen verhaal als metafoor, motiveert hij anderen om op een positieve manier naar verandering te kijken.

Een persoonlijk verhaal over het realiseren van doelen, najagen van dromen en omgaan met tegenslag. Een verhaal dat je bijblijft.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Willem Hooft

Wat klanten zeggen over
Willem Hooft

Sprekers zoals Willem Hooft

Willem Hooft boeken?