Wouter Smit

Krachtatleet en ondernemer

Wouter Smit gaat van jongs af aan uitdagingen aan en zoekt grenzen op. Krachtsport, bodybuilding, triatlon, marathon, wielrennen of iets heel anders: altijd is daar dat punt van zelfconfrontatie, die barrière, dat plafond. Het moment dat mentaal de grens is bereikt, waarna het ook fysiek niet verder wil. Waarom Wouter dit doet?  Omdat hij de beste en sterkste versie van zichzelf wil zijn. En opgeven zit niet in zijn aard.

Tot die dag dat hij dacht echt op te moeten geven en hij zich klein en onmachtig voelde. Wouter bleek een zeldzame, vijf en een halve centimeter tumor in mijn ruggenmerg te hebben, waarna een zware operatie en revalidatie volgde. Een diagnose die zich nog een keer herhaalde. En weer was daar een behandeling. Dit keer 30 bestralingen.

Beide keren was daar die immense schok. Beide keren herpakte Wouter zich en met de mindset van een kampioen richt hij zich op deze grootste twee uitdagingen ooit. De vele sportieve uitdagingen die Wouter heeft gedaan, hebben een mindset van een kampioen gecreëerd. Een mentale drive voor het bereiken van doelen, het aangaan van uitdagingen en het overwinnen van tegenslagen.

"Opgeven is geen optie, overwinnen wel"

Wouter Smit was vroeger als kind niet iemand die blaakte van het zelfvertrouwen. Onzekerheid zorgde ervoor dat hij zich niet altijd durfde te laten zien voor wat hij waard was. Totdat sport in zijn leven kwam. Wouter merkte dat hij zich zekerder begon te voelen, beter werd en meer zelfvertrouwen kreeg door sportieve challenges aan te gaan. Door hard te werken werd hij beter in hetgeen wat hij deed. Verschillende sportieve uitdagingen heeft hij gedaan: bodybuilding wedstrijden, triatlon, marathon en strongman. Altijd weer het onbekende opzoeken.

Tot die dag dat hij werd gebeld door het ziekenhuis en zich plots weer heel klein voelde. Wouter had een zeldzame, vijf en een halve centimeter tumor in zijn rug. Van zijn overtuiging, mijn winnaarsmentaliteit bleef weinig over. Hij krabbelde op en stortte weer in. Want twee jaar na de zware operatie, waarbij de tumor volledig werd verwijderd, dook er een nieuw plekje op , ter hoogte van zijn heiligbeen. Een nieuwe klap om te verwerken. Een nieuwe behandeling, Dertig bestralingen.

Lang duurde de wanhoop gelukkig niet. Al snel wist hij zich te herpakken. Vond hij de weg voorbij het dieptepunt. Wouter is gaan kijken wat voor positiefs uit deze situatie kan halen. Wouter heeft twee boeken geschreven: Kapot Sterk en Mentaal Sterk, de onderneming Kapot Sterk is hij gestart waar Wouter coaching geeft, events organiseert en lezingen verzorgd. Daarnaast is hij een ware sport bucketlist aan het afvinken waarin hij zichzelf uitdaagt met allerlei soorten sportieve uitdagingen om aan te tonen hoe veerkrachtig en sterk een lichaam kan zijn. Wouter wil anderen inspireren en motiveren om altijd alles te geven om iedere dag een stukje sterker te worden op welk niveau dan ook.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Wouter Smit inhuren als spreker?

Wouter Smit heeft een inspirerend en openhartig verhaal. Hij kan als geen ander vertellen waarom het belangrijk is om aandacht te geven aan persoonlijke groei en mentale weerbaarheid. Hoe ga jij om met tegenslag? Waarom is het belangrijk om jezelf uit te dagen? Hoe haal ik positiviteit uit een negatieve situatie? Hoe vorm ik realistische toch uitdagende doelstellingen? Hoe haal jij het beste in jezelf naar boven?

Wouter zijn presentatie zit vol energie, motivatie en inspiratie, waarbij de luisteraar naar huis zal gaan met verschillende tips en tricks om doelen te realiseren, negativiteit om te zetten in positiviteit en een berg aan motivatie om te zorgen voor persoonlijke groei. Wouter schroomt niet om belangrijke lessen te delen die hij heeft geleerd uit zijn gevecht tegen kanker een gevecht die hij nog steeds aangaat. Het zijn lessen die hem nog meer motiveren om altijd alles te geven hoe klein of groot een doel ook is.

Naast presentaties is Wouter inzetbaar voor clinics. Door zijn jarenlange ervaring op het gebied van fitness, personal training en verscheidenheid aan sporten is hij allround te noemen. Hij leert je alles over een fit en vitaal lichaam, grenzen verleggen en doorzettingsvermogen.  Hoe behaal je jouw doel? Hoe leer je van terugval, hoe word je een doorzetter? Een clinic met Wouter biedt vele mogelijkheden: van training tot workshop aangepast naar eigen wens.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Wouter Smit

Wat klanten zeggen over
Wouter Smit

Sprekers zoals Wouter Smit

Wouter Smit boeken?