Youri Mulder

Voormalig voetballer, trainer en analist

Voormalig profvoetballer Youri Mulder heeft een fraaie carrière gehad met veel succes bij FC Twente, het Duitse FC Schalke 04 en het Nederlands Elftal. Na zijn carrière als profvoetballer is Youri interim-trainer en assistent-trainer geweest bij zijn clubliefdes FC Twente en FC Schalke 04. Hiernaast is Youri jarenlang een graag geziene gast geweest bij de NOS programma’s Studio Sport en Studio Voetbal. Tegenwoordig is Youri te zien bij Ziggo Sport waar hij analyses en zijn visie op de hedendaagse voetbalactualiteiten geeft.

Youri Mulder werd in het seizoen 1990/1991 opgenomen in de selectie bij FC Twente. Aanvankelijk werd hij erbij gehaald voor de breedte en als “de zoon van” oud-voetballer, schrijver en columnist Jan Mulder. Echter wist hij dit etiket als in zijn eerste seizoen van zich af te schudden door een basisplek te veroveren en zes keer te scoren. In zijn tweede seizoen vormde hij een gevreesd aanvalsduo met Ronald de Boer en kwam hij in 33 wedstrijden 18 keer tot scoren. In zijn derde seizoen dwong een transfer af naar het Duitse FC Schalke 04, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. Hier speelde hij negen seizoenen waarin hij totaal 33 keer doeltreffend was. Door blessures heeft Youri in die tijd vaak te maken gehad met tegenslagen. Naast zijn clubcarrière kwam Youri Mulder ook negen keer uit voor het Nederlands Elftal waarvoor hij in drie keer tot scoren kwam. Met zijn treffer tegen Wit-Rusland hield Youri Oranje in de race voor kwalificatietoernooi van het EK’96. Op dit eindtoernooi maakte hij ook deel uit van de selectie. Na zijn carrière als profvoetballer werd Youri assistent-trainer bij Schalke 04 en later bij FC Twente. Ook is hij jarenlang vaste tafelgast geweest bij de NOS programma’s Studio Sport en Studio Voetbal. Tegenwoordig is Youri te zien als analist bij Ziggo Sport.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Youri Mulder inhuren als spreker?

Youri is inzetbaar voor het geven presentaties waarin hij op zijn eigen karakteristieke wijze zijn visie geeft op de dagelijkse actualiteiten in de sportwereld. Onderwerpen die hierin terugkomen zijn coaching, het omgaan met tegenslagen, de druk die hij ervaarde als “de zoon van” en de cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland die hij als speler en trainer heeft ervaren bij FC Schalke 04.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Youri Mulder

Wat klanten zeggen over
Youri Mulder

Sprekers zoals Youri Mulder

Youri Mulder boeken?