Yvette Broch

Handbalinternational

Yvette Broch is een van de meest succesvolle Nederlandse handbalsters ooit. Met het Nederlands team won ze zilver op het WK 2015 en zilver op het EK 2016. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bereikte ze de halve finale. In clubverband won Yvette twee jaar op rij de Champions League met Győri ETO KC. Op haar top van haar carrière en met de Olympische Spelen in 2020 in het vooruitzicht maakt ze toch in de zomer van 2018 de keuze om te stoppen. Ze was ver over haar eigen grenzen gegaan, zowel fysiek als mentaal was ze uitgeput. Ze ging een confronterend maar heel mooi proces aan. Na twee jaar keert Yvette in 2020 terug in de handbalwereld en versterkt zij het Nederlandse team in aanloop naar de Olympische Spelen van 2021.

"Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg"

Yvette Broch is voormalig handbalster, familiemens en af en toe model. Op haar elfde is ze begonnen met handballen. Quintus was haar eerste club waar ze in de jeugd al speelde om de prijzen. Hier is de drang om te presteren gegroeid. In 2006 werd ze voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. Yvette maakte indruk en stond bekend als een groot talent. Dit veranderde enigszins toen Yvette in 2008 werd geselecteerd om mee te doen met Holland’s Next Top Model. Ze ging de uitdaging aan en stopte met handbal. Ze werd tweede en was een hele ervaring rijker. Na anderhalf jaar besloot ze zich weer volledig op het handbal te storten en met succes. In 2010 begon haar buitenlandse avontuur. Ze ging spelen in Madrid voor Alcobendas. Een jaar later maakte ze een transfer naar Metz in Frankrijk. Ze speelde hier vier jaar waarmee ze de landstitel won, de Franse beker en voor het eerst uitkwam in de Champions League. Dit succes smaakte naar meer, want mee doen was niet goed genoeg voor Yvette. Ze moest en zou haar droom laten uitkomen en deed daar alles voor. Yvette stapte om die reden in 2015 over naar Gyori ETO, in Hongarije. Een ploeg die bekend staat als de absolute top in het handbal. Yvette behaalde haar doel in 2017. Waar ze in 2016 de Champions League finale verloor, won ze in 2017 de finale na verlening. Ook in 2018 won ze met Győri de Champions League en werd ze uitgeroepen tot beste cirkel van de wereld. Met het Nederlands team won ze zilver op het WK in 2015, ging ze naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro waar ze de halve finale behaalde in de zomer van 2016 Later dat jaar won ze zilver op het EK en in 2017 won ze brons op het WK in Zweden. Deze succesvolle jaren waren geweldig maar ze hebben ook fysiek en mentaal heel veel van haar gevraagd. Naast dat de druk heel hoog is in de topsport legde ze haar eigen lat ook heel hoog, te hoog. Ze eiste het uiterste van zichzelf. Jaren stonden alleen in het teken van het winnen van de Champions League maar na het winnen van deze titel in 2018 was er een leeg gevoel. In de zomer van 2018 gaf ze haar lichaam rust en werd ze bewust van het feit dat ze ver over haar grenzen was gegaan. Yvette d’r lichaam was uitgeput! Hiervoor kon ze haar ogen niet sluiten en ze ging het proces aan. Waar kwam die prestatiedrang vandaan? Waarom stelde ze zichzelf zulke hoge eisen? Om zich heel kwetsbaar en eerlijk op te stellen kreeg ze antwoorden op deze vragen. Ze deelt graag haar inspirerende en indrukwekkende proces. Eind 2020 maakt Yvette weer haar eerste speelminuten op het handbalveld bij de Franse topclub Metz. Yvette Broch keert in het voorjaar van 2021 terug bij de Nederlandse ploeg met het oog op de Olympische Spelen van 2021.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Yvette Broch inhuren als spreker?

Yvette Broch is inzetbaar voor het geven van een presentatie of een handbalclinic. Yvette deelt graag haar indrukwekkende en persoonlijke verhaal over het spelen van een EK, WK, Olympische spelen en het twee keer winnen van de Champions league. Thema’s als prestatiedrang, je eigen grenzen aangeven en bewustzijnsverruiming komen aan bod.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Yvette Broch

Wat klanten zeggen over
Yvette Broch

Sprekers zoals Yvette Broch

Yvette Broch boeken?