Anouk Hoogendijk

Voormalig voetbalster

Anouk Hoogendijk heeft meer dan 100 interlands voor het Nederlands elftal en bij prachtige clubs in het binnen- en buitenland gespeeld. In 2017 is zij gestopt met haar carrière als prof, maar zit ze alles behalve stil.

"Hard work beats talent when talent doesn’t work hard"

Van jongs af aan wilde Anouk professioneel voetbalster worden. Ze deed op twaalf-jarige leeftijd mee aan het programma ‘Geef Nooit Op’. Anouk mocht toen met de mannenselectie van FC Utrecht meetrainen om te laten zien hoe goed meisjes kunnen voetballen. Ze deed er vervolgens alles aan om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten en maakt van alle stappen het begin mee: de start van de Eredivisie, het eerste EK en WK voor de Oranje Leeuwinnen, het eerste vrouwenteam van Ajax, de eerste Nederlandse voetbalster bij Nike en de eerste voetbalster met een eigen boek.

Tot haar achttiende speelde Anouk als enige meisje in een jongensteam. Een periode waarin tegenslagen en in jezelf blijven geloven tegenover elkaar stonden. De top bereiken was haar doel en dat is iets wat haar is gelukt. In haar actieve carrière kwam zij uit voor clubs als FC Utrecht, Ajax en Arsenal. Naast het voetballen op clubniveau heeft Anouk ook een groot aandeel gehad in het Nederlands elftal, waar ze in totaal 103 keer voor uitkwam. Bij het EK in 2009 was Anouk vaste basisspeelster en scoorde ze de winnende penalty in de kwartfinale.

Sinds Anouk gestopt is met voetballen komt het ene na het andere project op haar pad. Zij deed mee aan televisieprogramma’s die haar uitdaagde, zoals Expeditie Robinson en Dancing with the Stars. Op dit moment is zij veel werkzaam als analist in zowel binnen- als buitenland. Tijdens het EK Vrouwenvoetbal was zij te bewonderen op de Engelse televisie als analist voor de BBC. Daarnaast presenteert zij verschillende shows op televisie en social media en neemt zij haar rol in als ‘Key Opinion Leader’ met een enorm bereik als influencer.

Het beruchte zwarte gat is Anouk niet tegengekomen. Ze geniet volop van het leven na het voetballen en probeert haar ervaringen te gebruiken om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Anouk Hoogendijk inhuren als spreker?

Anouk zet zich altijd voor 100% in, spreekt makkelijk in het openbaar en is een echte doorzetter. Met haar ervaringen in de mediawereld weet zij hoe ze voor een groep moet staan en weet in een functie als dagvoorzitter hoe ze de regie kan houden over een grote groep mensen. Anouk is een echte teamplayer. Zij kan haar ervaringen in de voetbalwereld goed vertalen naar het bedrijfsleven. Praktijkvoorbeelden uit haar carrière sluiten mooi aan bij onderwerpen als teamprocessen binnen een organisatie. Als grondlegger van het vrouwenvoetbal in Nederland heeft zij een uniek verhaal te vertellen, waarbij omgaan met tegenslagen en altijd in jezelf blijven geloven centraal staan. Als geen ander weet zij hoe het is om nooit op te geven en je dromen na te jagen. Zelfs als dat onmogelijk lijkt. Anouk is een echte teamplayer.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Anouk Hoogendijk

Wat klanten zeggen over
Anouk Hoogendijk

Sprekers zoals Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk boeken?