Bas Verwijlen

Schermer

Bas Verwijlen is Nederlands beste schermer aller tijden. Op de WK van 2005 behaald Bas Verwijlen brons, wat het beste resultaat in 100 jaar betekende. Deze prestatie verbeterd Bas Verwijlen zes jaar later wanneer hij in 2011 zilver wint op zowel de EK als WK in Italië. Bas Verwijlen nam in Rio (2016) en Tokio (2020) voor de derde en vierde keer deel aan een Olympische Spelen.

"Fall seven times, stand up eight"

Bas Verwijlen begint op 5-jarige leeftijd bij schermvereniging Zaal Verwijlen in Oss. Al snel wordt duidelijk dat Bas een talentvol schermer is en dit wordt bevestigd door de vele Nationale jeugd en senioren titels. Van 2006 tot met begin 2011 maakte Bas deel uit van de Defensie Topsport Selectie en was hij wachtmeester bij de Koninklijke Marchaussee. Tijdens de Spelen in Beijing 2008 verloor Bas in de kwartfinales, om vier jaar later tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012 een bronzen plak te winnen. Vooraf aan de zomerspelen van 2016 werd Bas gezien als één van de kanshebbers van een Olympische medaille. Helaas lukte dit in Rio niet. Op de Spelen van Tokio in 2020 haalde hij de tweede ronde. Naast zijn topsportcarrière is Bas actief bij de Politie, waar hij medewerkers van de politie traint op mentaal gebied.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Bas Verwijlen inhuren als spreker?

Bas Verwijlen is individueel of in samenwerking met zijn vader, tevens coach, Roel Verwijlen beschikbaar voor presentaties, clinics of demonstraties. Hij vertelt hierbij hoe hij zich voorbereid op alle Internationale toptoernooien en welke tegenslagen heeft overwonnen. Ook leren Bas en/of Roel je graag de basisprincipes van schermen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Bas Verwijlen

Wat klanten zeggen over
Bas Verwijlen

Sprekers zoals Bas Verwijlen

Bas Verwijlen boeken?