Geert Hammink

Voormalig basketbalspeler NBA

Geert Hammink is één van de weinige Nederlandse basketbalspelers die ooit in de NBA heeft gespeeld. Met een zevenjarig Amerikaans avontuur op zak en nog vele jaren op het hoogste niveau van Europa weet Geert als geen ander de link te leggen tussen teamsport, Amerika en het bedrijfsleven.

"Het wordt niet makkelijker, jij wordt beter, never give up"

Al op jonge leeftijd bleek Geert Hammink aardig te kunnen sporten. Op 10-jarige leeftijd had hij alle zwemdiploma’s behaald, wat een soort record bleek te zijn. Dit deed zijn naam de eerste keer in de krant belanden. Judo was van korte duur nadat uit de reglementen naar voren kwam dat vooruitgang leeftijd gebonden was, per half jaar een slip erbij, en niet prestatie gebonden. Tennissen was eigenlijk waar het allemaal om ging. Totdat een fase-trainer destijds zei dat Geert erbij zou moeten gaan voetballen of basketballen voor zijn voetenwerk. Op 14-jarige leeftijd, twee meter lang, voor het serve-volley-tijdperk, leek lang en (relatief) langzaam geen tennistoekomst te bieden. Geert pakte toen zijn eerste basketbal op in Didam bij Dedein. Daarna ging het snel. Nederlandse en nationale jeugdteams, Louisiana State University spelende achter Shaquille O’Neal, daarna EuroLeague in Italie en aansluitend twee jaar NBA met de Orlando Magic en de Golden State Warriors, Griekenland, drie jaar Berlijn, weer Griekenland, en afsluitend met twee jaar Keulen. Geert heeft voor vijf verschillende ‘hall of fame coaches’ gespeeld in clubverband. Ook is hij jaren voor Oranje uitgekomen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Geert Hammink inhuren als spreker?

Door zijn jarenlange ervaring in de grootste sportcompetitie van de wereld (NBA) weet Geert een link te maken binnen zijn presentatie naar teamwork, motivatie, dare to dream big en inspiratie. Daarnaast heeft hij een informatief verhaal met een scherp gevoel voor humor en interactie. Naast een presentatie kan Geert ook basketbalclinics verzorgen voor bedrijven, afdelingen of sportverenigingen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Geert Hammink

Wat klanten zeggen over
Geert Hammink

Sprekers zoals Geert Hammink

Geert Hammink boeken?