Hans Kraay jr.

Voormalig voetballer en presentator

Hans Kraay jr. was als voetballer hard en meedogenloos. In zijn tweede carrière is Hans nog steeds nauw betrokken bij het voetbal, als presentator / interviewer van het Nederlands Elftal en als vaste gast in het voetbalprogramma Veronica Inside.

Hans Kraay jr. startte zijn veelbesproken voetbalcarrière bij AZ. Via de Engelse club Brighton, het Amerikaanse San Jose, het Canadese Edmonton, de Graafschap en RKC Waalwijk kwam Hans terecht bij FC Den Bosch. In tien jaar profvoetbal verzamelde Hans Kraaij jr. heel wat rode en gele kaarten. Zijn reputatie op het veld (hard en meedogenloos) snelde hem vaak vooruit. Scheidsrechters hielden hem extra goed in de gaten en wisten hem ook altijd te betrappen. In 1997 hangt Hans zijn voetbalschoenen aan de wilgen en start hij een carrière in de sportjournalistiek. Bij de NOS krijgt Hans zijn eigen rubriek in het radio programma Langs de Lijn. Via Veronica (Its my Life) en RTL komt Hans uit bij SBS 6 en Fox Sports. Hier presenteert hij onder meer de KNVB Beker, de wedstrijden van het Nederlands Elftal en Lachen om Homevideos. De meeste mensen kennen Hans Kraay jr. echter van zijn rol als vaste gast bij het populaire praatprogramma Veronica Inside. Samen met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen maken zij een programma waar op het scherpst van de snede wordt gediscussieerd over voetbal. Daarnaast is Hans Kraay jr. topamateur trainer bij zaterdag hoofdklasseteam DOVO. In de jaren hiervoor was hij trainer bij FC Lienden en JVC Cuijk waar hij bij beide nationale beker successen behaalde.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Hans Kraay jr. inhuren als spreker?

Hans Kraay jr. geeft bevlogen presentaties waarin samenwerken en het ‘wij-gevoel’ centraal staan. Dit wordt gecombineerd met komische anekdotes over Van Hanegem, Bergkamp en vele andere voetballegendes. Daarnaast is Hans door zijn uitgebreide ervaring als presentator een uitstekende dagvoorzitter.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hans Kraay jr.

Wat klanten zeggen over
Hans Kraay jr.

Sprekers zoals Hans Kraay jr.

Hans Kraay jr. boeken?