Inge de Bruijn

Viervoudig Olympisch kampioene zwemmen

Inge de Bruijn is met vier Gouden Olympische medailles één van de succesvolste zwemsters. Sportief gezien bracht Inge de Bruijn door in het jaar 2000, tijdens de Olympische Spelen van Sydney. Tijdens deze Spelen won Inge drie Gouden medailles, alle drie op de individuele races. In 2001 werd Inge de Bruijn uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar.

"You can't win in life if you're losing in your mind. Change your thought and it will change your life"

In 1996 stond Inge de Bruijn op het punt om door te breken als topzwemster. In dat jaar bemachtigde zij een ticket voor de Olympische Spelen in Atlanta. Maar door een gebrek aan motivatie miste zij in 1996 deelname aan de Olympische Spelen in Atlanta. Aanvankelijk leek dit haar topsportcarrière in de weg te staan. Na een aantal jaar hard te trainen in Portland, onder leiding van toptrainer Paul Bergen, knokte Inge zich terug. In 1998 werd het harde werken beloond en behaalde ze haar eerste successen met tweemaal goud te winnen op de Europese kampioenschappen. Twee jaar later kan de sprintster zich revancheren tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Ze wint deze Spelen drie Gouden en één Zilveren medaille. Door deze prestaties werd ze ‘De koningin van de Spelen’ genoemd. Na deze overwinningen blijft ze de successen voortzetten op de Wereldkampioenschappen in 2001 en 2003 waarin ze samen vijf keer Goud won. In 2004 moest De Bruijn het opnieuw waarmaken op de Olympische Spelen in Athene. Na het jaar 2000 werd er veel van haar verwacht. Met één Gouden, één Zilveren en twee Bronzen medailles werd ze de meest succesvolste Olympiër van Nederland. Dit bleef zij tot 2014, waarna Ireen Wüst deze titel bemachtigde. Haar laatste prijs ontving Inge de Bruijn in 2009, de Fanny Blankers-Koen Trofee. Na haar zwemcarrière, welke ze beëindigde in 2007, is Inge de Bruijn vertegenwoordigster geworden van Stichting KiKa. Verder is ze regelmatig te zien bij verschillende tv-programma’s, waaronder Dancing with te Stars en Dance, Dance, Dance.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Inge de Bruijn inhuren als spreker?

Tijdens een presentatie door Inge de Bruijn staat staan de onderwerpen motivatie en doorzettingsvermogen centraal. Hoe ga je om met een gebrek aan motivatie en hoe bereik je vanuit een dal de top? Inge staat bekent om haar enthousiaste en positieve uitstraling. Naast het geven van presentaties is Inge de Bruijn ook inzetbaar voor het geven van zwemclinics en interviews en als host van uw evenement.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Inge de Bruijn

Wat klanten zeggen over
Inge de Bruijn

Sprekers zoals Inge de Bruijn

Inge de Bruijn boeken?