Inge Dekker

Voormalig zwemster

Inge Dekker was jarenlang één van Nederlands beste zwemsters. Ze heeft meegedaan aan verschillende Olympische Zomerspelen van 2004, 2008, 2012 en 2016. Een uniek aantal. In 2008 werd ze Olympisch Kampioen op de 4×100 meter vrije slag-estafette. Na de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro besloot Inge te stoppen met professioneel zwemmen en heeft zij een bedrijf met haar zusje opgericht dat zwemclinics verzorgd.

"Als het tegenzit, leer je het meest dus eigenlijk zit het altijd mee"

Inge Dekker werd op 18 Augustus 1985 geboren in Assen en was van jongs af aan al in het zwembad te vinden. Haar officiële debuut als profzwemster was tijdens het EK van 2001. Inge heeft meerdere EK’s, WK’s en Olympische Spelen gezwommen waar zij vele prijzen voor heeft gewonnen. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Bejing won ze een gouden medaille op de 4×100 meter vrije slag-estafette. Tijdens de Olympische spelen van 2012 in Londen werd zij vierde. Inge kreeg begin 2016 te horen dat ze baarmoederhalskanker had. Dit was voor haar een onzekere periode. Wel bleef ze intensief trainen tot op de dag voor haar operatie, wat haar enorme doorzettingsvermogen beschrijft.  Gelukkig was Inge net op tijd klaar en fit voor de Olympische Spelen van 2016. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro besloot ze te stoppen met zwemmen op topniveau. Op dit moment heeft zij haar eigen bedrijf  USWIM met haar zusje dat zich richt op het geven van zwemclinics.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Inge Dekker inhuren als spreker?

Inge Dekker is inzetbaar voor presentaties op basis van interview over grenzen verleggen, omgaan met tegenslagen en innovatie. Daarnaast is de enthousiaste Inge inzetbaar voor het geven van een zwemclinic.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Inge Dekker

Wat klanten zeggen over
Inge Dekker

Sprekers zoals Inge Dekker

Inge Dekker boeken?