Jitse Kramer

Sterkste man van Nederland

Jitse Kramer, woonachtig in Leeuwarden/Friesland – is tweevoudig sterkste man van Nederland en behoort op dit moment tot de sterksten ter wereld.

"Wie faalt zich voor te bereiden, bereidt zich voor te falen"

Jitse begon op 22 jarige leeftijd met fitness en besloot in 2006 daar zijn beroep van te maken door als fitnesstrainer aan het werk te gaan, wat Jitse sindsdien nog steeds met veel plezier doet. In 2009 is Jitse de sterke mannen wereld ingerold via een mede sporter die al aan zulke wedstrijden meedeed; ‘moet je een keer doen joh, leuk’ werd er gezegd en ‘dat kun jij best’ en vier jaar later was hij de sterkste man van Nederland! Dit was te danken aan zorgvuldig opgezette (voedings)schema’s, discipline en doorzettingsvermogen tezamen met het stellen van heldere en haalbare doelen. In de finale van de sterkste man van Nederland die Jitse winnend afsloot in 2013 scheurde hij bij het één na laatste onderdeel, 30 meter lopen met 400 kg, zijn achillespees af. Het laatste onderdeel: the stones of strength- werd gedaan met de afgescheurde achillespees, een bijzonder staaltje van doorzettingsvermogen en dat leverde Jitse de titel Sterkste Man Van Nederland 2013 op! Omdat het herstel zeer langzaam verliep kon Jitse zijn titel in 2014 niet verdedigen. In 2015 was hij echter weer volledig hersteld en deed weer mee voor de prijzen. Na een spannende finale was het Jitse die de titel voor de tweede maal in de wacht sleepte. Nu is het vizier gericht op wedstrijden buiten de Nederlandse grenzen, richting Europees succes en het WK!

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jitse Kramer inhuren als spreker?

In Jitse zijn lezing en presentatie haakt hij in op het thema ‘willen is kunnen’. De raakvlakken tussen topsport en het dagelijks leven komen in dit thema ter sprake. Daarnaast geeft hij antwoord op de vraag: ‘Gaat willen is kunnen altijd op?’. Jitse is naast het geven van een presentatie of lezing tevens inzetbaar voor interviews, sterkste man demo’s, (bedrijfs)feesten, sportdagen, powerlifting seminars, openingen en andere creatieve zaken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jitse Kramer

Wat klanten zeggen over
Jitse Kramer

Sprekers zoals Jitse Kramer

Jitse Kramer boeken?