John van Zweden

Voormalig mede-eigenaar Swansea City en zelfstandig ondernemer

John van Zweden was van 2003 tot 2016 mede-eigenaar van voetbalclub Swansea City. Swansea City is opgeklommen vanuit de laagst betaalde voetbalafdeling in Engeland tot de Premier League. Naast mede-eigenaar van Swansea City en eigenaar van de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland, heeft John drie verschillende ondernemingen. Met zijn presentaties inspireert hij als geen ander over ‘ondernemen’ met Haagse humor.

"Geloof altijd in jezelf en leef je eigen droom!"

In 2002 heeft John van Zweden met een aantal lokale supporters de voetbalclub Swansea City gered door de eigenaar uit te kopen. Vanaf dat moment is de voetbalclub uit Wales opgeklommen van de onderste plaats in de laagste betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. In het eerste seizoen 2012-2013 speelde Swansea City met verfrissend voetbal mee in de top van de Premier League. In het seizoen 2012-2013 wonnen zij de League Cup waardoor zij in het seizoen 2013-2014 in de Europa League spelen. Naast het mede-eigenaarschap van Swansea City heeft hij op zijn 20ste de verf- en behangwinkel van zijn vader overgenomen en uitgebouwd tot de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland. Het leverde hem landelijke bekendheid op als ‘de behangkoning’. Verder heeft John ook nog een reclamebedrijf, waar reclameborden worden gemaakt, textiel bedrukt en belettering van auto’s worden uitgevoerd. Daarnaast is in oktober 2013 zijn biografie ‘Behangkoning in de Premier League’ uitgekomen waarin het bewogen leven van John van Zweden wordt beschreven. In 2016 verkocht hij zijn aandelen aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij. John blijft wel bij de club betrokken en gaat nog steeds iedere thuiswedstrijd naar Engeland. Op dit moment is John een van de adviseurs van de directie bij ADO Den Haag, zijn andere grote liefde.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom John van Zweden inhuren als spreker?

John van Zweden vertelt in zijn presentatie over zijn eerste bezoek aan Swansea City, de club waarvan hij later mede eigenaar werd. Verder spreekt hij over wat er komt kijken bij het runnen van een voetbalclub en over zijn liefde voor de stad Den Haag. In zijn presentaties behandelt John daarnaast onderwerpen als leiderschap en hoe om te gaan met stress. De behangkoning heeft ervaring met het ‘managen’ van drie verschillende ondernemingen tegelijk. Een belangrijke vraag was daarbij: ‘Hoe verdeel ik mijn aandacht?’ Met zijn nuchtere Haagse kijk op verschillende zaken is John de ideale spreker tijdens uw evenement.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over John van Zweden

Wat klanten zeggen over
John van Zweden

Sprekers zoals John van Zweden

John van Zweden boeken?