Margriet de Schutter

Voormalig shorttrackster

Margriet had als shorttrackschaatser de droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Helaas zorgden een niet juiste lichaamsbouw en vele blessures ervoor dat ze haar droom in Vancouver niet kon waarmaken. Margriet besloot te stoppen en ervaarde dat er qua nazorg voor topsporters nog veel te winnen viel. Ze richtte het online platform Extopsporter.nl op, maakte de award winnende documentaire ‘Diepgaan voor Vancouver’ en schreef het boek ‘Stoppen & Doorgaan’.

Ook schreef Margriet samen met Vincent Gouttebarge en Gino Kerkhoffs het Engelstalige boek ‘The Secret Balance of Champions – Health Challenges in Elite sport’ en richtte daarbij het online platform SecretBalanceOfChampions.com op.

Als host van de Olympic Club (restaurant/bar voor het Koningshuis, Olympische atleten, VIP’s en familie & vrienden van atleten) in het Holland Heineken House, was Margriet actief op de Olympische Spelen van Londen 2012, Sochi 2014, Rio de Janeiro 2016 en PyeongChang 2018. Ook mocht Margriet de Celebration Medals overhandigen aan de Olympisch medaillewinnaars op het podium tijdens de huldigingen in het Holland Heineken House in PyeongChang.

Margriet is veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland over hoe om te gaan met verandering, wat als het anders gaat dan verwacht en wat de geheime balans is van een kampioen. Met best
practices van Olympische kampioenen in combinatie met haar eigen verhaal, geeft ze jou (of jouw organisatie) tools om het beste uit een situatie te halen en hoe je de ultieme balans (her)vindt naar succes.

"Waar een wil is, is een weg, maar wat als deze weg opeens anders wordt of geen weg blijkt te zijn? Hoe ga je hiermee om en hoe buig je dit om naar een ultieme kans?"

Van kinds af aan had Margriet de Schutter een droom: als shorttrackschaatsster meedoen aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. De zware trainingen en de internationale wedstrijden brachten haar succes, maar ook steeds meer blessures.
Door haar wilskracht kwam ze dichtbij deelname aan Vancouver, maar op het moment dat ze haar plek in het team verloor, kwam ze in een mentale crisis terecht. Zonder haar topsport wist ze niet meer wie ze werkelijk was…

Ze ging op zoek naar haar ware ik. Hierover maakte ze de documentaire ‘Diepgaan voor Vancouver’, waarmee ze in 2012 in Milaan tijdens het grootste Internationale filmfestival op het gebied van sport een award won.

Ook ontstond hier Margriet haar ultieme drijfveer, die als rode draad in haar werkzaamheden als spreker, presentator, dagvoorzitter, interviewer en auteur terug te vinden zijn: “Waar een wil is, is een weg, maar wat als deze weg opeens anders wordt of geen weg blijkt te zijn? Hoe ga je hiermee om en hoe buig je dit om naar een ultieme kans?”.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Margriet de Schutter inhuren als spreker?

Margriet de Schutter is een veelgevraagd spreker voor lezingen, webinars en teambuildingsessies. Margriet doet dit op een zeer persoonlijke en authentieke manier, waarbij ze bij haar publiek de gevoelige snaar weet te raken. Aan de hand van haar verhaal laat ze zien hoe je door tegenslagen en veranderingen juist succesvol kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen.

Daarnaast, na de 32 internationale sportkampioenen te hebben geïnterviewd voor het boek ‘The Secret Balance of Champions – Health Challenges in Elite Sport’ ontdekte Margriet interessante patronen voor succes.

Met best practices van Olympische kampioenen in combinatie met haar eigen verhaal, laat Margriet je deze patronen zien en geeft ze jou (en je organisatie of team) tools om het beste uit een situatie te halen en hoe je de ultieme balans (her)vindt naar succes.

In overleg kan het thema afgestemd worden voor jouw event. Voorbeelden van thema’s kunnen zijn:

  • Hoe buig ik een tegenslag om in een kans?
  • Hoe ga ik om met verandering?
  • Hoe haal ik het beste uit mezelf, mijn bedrijf of team?
  • Hoe kan ik door kwetsbaarheid enorm krachtig zijn?
  • Hoe (her)vind ik de ultieme balans naar succes?

Daarbij is er de mogelijkheid dat er een compilatie van de openhartige documentaire Diepgaan voor Vancouver vertoond wordt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Margriet de Schutter

Wat klanten zeggen over
Margriet de Schutter

Sprekers zoals Margriet de Schutter

Margriet de Schutter boeken?