Ron Zwerver

Olympisch Kampioen volleybal

Ron Zwerver was een van de steunpilaren van het Nederlands team dat in 1996 Olympisch Kampioen werd. In een zinderende finale werd Italië verslagen nadat Ron een smash over het net joeg. Na zijn actieve carrière ging Ron aan de slag als (assistent-) volleybalcoach.

"Zeg wat je doet en doe wat je zegt"

Beste serveerder, beste aanvaller, meest waardevolle speler. Het is een selectie uit de onderscheidingen die Ron Zwerver ontving tijdens zijn topsportcarrière, van 1986 tot 1999. In die tijd behoorde het Nederlandse volleybal tot de wereldtop, met Ron Zwerver als onmiskenbare steunpilaar. Na het Olympisch Zilver in 1992 wilde het Nederlandse team op de Spelen van 1996 meer. In een zinderende finale werd Italië in vijf sets verslagen. Een van de mooiste medailles in de Nederlandse sportgeschiedenis! Met name de totstandkoming van deze prestatie is daarbij van doorslaggevend belang. Jarenlang zonderde het Nederlands team zich af om tot deze topprestatie te komen. Een resultaat van harde training, focus, motivatie en doorzettingsvermogen. Naast zijn successen met het Nederlands team werd Ron Zwerver Nederlands kampioen met Brother Martinus, driemaal Italiaans clubkampioen met Sisley Treviso en won hij zowel de Europa Cup I, II als III. Na zijn actieve loopbaan heeft Ron zich toegelegd op het bevorderen van het Nederlandse topsportklimaat en is hij zelf als volleybalcoach aan de slag gegaan. In 2009 word Ron voor het eerst landskampioen met Ortec/Nesselande. In 2013 werd hij assistent van bondscoach Gido Vermeulen bij de Nederlandse volleybalvrouwen. Een jaar later stapt hij met Vermeulen over naar de mannen waar hij tot augustus 2016 assistent is. Daarna vertrok Ron naar Amerika om daar als coach aan de slag te gaan.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ron Zwerver inhuren als spreker?

Ron Zwerver weet wat de doorslag geeft tussen winnen en verliezen: doorzettingsvermogen en commitment. Als ervaringsdeskundige vertelt hij in zijn presentaties hoe managers teams effectiever kunnen laten samenwerken, het optimale uit talent gehaald kan worden en leidinggevenden sneller beslissingen kunnen nemen. In zijn clinics benadrukt Ron het belang van teamwork, en geeft hij u tips om de techniek beter onder de knie te krijgen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ron Zwerver

Wat klanten zeggen over
Ron Zwerver

Sprekers zoals Ron Zwerver

Ron Zwerver boeken?