Suzanne Huurman

Sportarts Real Madrid CF en TeamNL High Performance Expert

Sportarts Suzanne Huurman is een energieke, inspirerende, moderne dokter die vol enthousiasme spreekt over haar ervaringen als topsportarts in binnen- en buitenland. Ze beschikt over unieke kennis van de medische kant van het topvoetbal, alsmede van het leveren van topprestaties binnen TeamNL. Suzanne Huurman is sinds 2018 verbonden aan TeamNL als High Performance Expert en sinds 2019 werkzaam voor Real Madrid CF, het eerste jaar als consultant waarna het verzoek kwam om van ‘Los Blancos’ naar de Spaanse hoofdstad te verhuizen om fulltime voor hen te komen werken. Als bondsarts van de Nederlandse handbalvrouwen is Huurman ook actief binnen deze tak van sport op het hoogste niveau.

Gepassioneerd en openhartig deelt zij haar ervaringen, een uniek kijkje in deze bijzondere wereld; hoe ziet een werkweek eruit in de topsport, wat zijn de dagelijkse routines, hoe laat je een team optimaal presteren onder druk, de link met het bedrijfsleven, topsport en well-being, als mede vitaliteit zijn enkele van de thema’s waar Suzanne Huurman frequent over spreekt. Vanuit de luwte opereert Huurman om het team optimaal te laten presteren, wat begint bij de individuele arts-patiënt vertrouwensrelatie die zij opbouwt met al haar atleten.

"Exercise is Medicine"

Suzanne Huurman (1990) is met racketsnelheid door de 6-jarige geneeskunde opleiding geschoten, waarna direct aanbevelingen voor diverse medische specialisaties haar kant op kwamen. Ze koos voor de 4-jarige specialisatie Sportgeneeskunde, welke ze in 2018 afrondde. Reeds gedurende haar medische specialisatie was zij Medisch Manager van Go Ahead Eagles, UEFA Venue Medical Manager gedurende Weuro 2017, startte ze als High Performance Expert voor TeamNL en benaderde PSV haar om haar reeds in dienst te nemen 6 maanden voor het behalen van haar medisch specialisten diploma. Ook daarna ging het snel met haar
medische carrière in de topsport.

In 2019 werd ze benaderd door Real Madrid CF om als sportgeneeskunde consultant voor ‘Los Blancos’ aan de slag te gaan. Een jaar later kwam het verzoek om te verhuizen naar de Spaanse hoofdstad om fulltime in dienst bij hen te komen. Er werd een vrouwenteam gestart en Huurman werd aangesteld om dit project medisch te leiden. In het eerste jaar hebben ze zich direct weten plaatsen voor de Champions League en werd er een Academy opgericht voor jong vrouwelijk talent. Gedurende haar tijd als hoofd medische staf van de vrouwen ontwikkelde deze afdeling van de Koninklijke zich in rap tempo, een recordaantal toeschouwers bezochten de Champions League kwartfinale tussen Real Madrid en Barça-vrouwen in een uitverkocht Camp Nou: 91.553 toeschouwers. In 2022 maakte Suzanne Huurman de overstap terug naar de heren, het leiden van de diverse Academy teams, optimaliseren van de medische educatie binnen de club en richt ze zich op alle state of the art tot sportmedische ontwikkelingen met Real Madrid Next, het innovatie platform van de meest succesvolle voetbalclub ter wereld.

Als bondsarts van de TeamNL handbalvrouwen is Suzanne Huurman ook actief binnen deze tak van sport. Een totaal verschillende sport met een hele andere groepsdynamiek, hetgeen andere uitdagingen met zich meebrengt in het kader van optimaal presteren. Suzanne Huurman is tevens consultant voor diverse professionele voetbalclubs in Europa. Hierdoor heeft ze veel ervaring binnen het werken in verschillende structureren en optimaliseren van het medisch team in het
grote geheel van het voetbalbedrijf.

Naast haar werk in de medische topsportwereld is Suzanne Huurman ook altijd actief geweest, en nog steeds, in de breedtesport. In 2015 startte ze in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, waarna ze in 2018 hetzelfde werk ging doen op de Sportgeneeskunde afdeling in het Anna Ziekenhuis – Topsupport in Eindhoven. In 2020 heeft ze samen met een collega sportarts een nieuwe sportgeneeskunde afdeling opgezet in het Antonius Ziekenhuis in Utrecht, waar zij tot op heden 10 uur per week actief voor is. Sinds 2020 zit Huurman in The Advisory Board van VEJOS (Association of Young Orthopedic and Sports Medicine Professionals) Netherlands.

Suzanne Huurman spreekt met enige regelmaat voor zeer uiteenlopend publiek. In 2017 was dit nog met name medisch inhoudelijk georiënteerd, als snel werd ze gevraagd voor congressen in over de hele wereld, van Brazilië tot Qatar. Als keynotespeaker in Nederland voor de wetenschappelijke vereniging voor sportgeneeskunde tijdens hun jaarcongres, tot staand op het heilige gras van Camp Nou van FC Barcelona speechend richting de duizenden aanwezige congresdeelnemers op de tribune. De afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven haar weten te vinden, met name op basis van haar expertise op het gebied van vitaliteit, Exercise is Medicine®, het optimaal laten presteren van een team onder druk en de overeenkomsten met het bedrijfsleven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Suzanne Huurman inhuren als spreker?

Suzanne Huurman is een inspirerende persoonlijkheid met een grote lading positieve energie welke direct voelbaar is tijdens haar openhartige talks. Als TeamNL High Performance Expert en Sportarts bij de meest succesvolle voetbalclub ter wereld, kent zij als geen ander de dagelijkse routines in de wereldtop, state of the art topsportgeneeskunde. Wat zijn de kneepjes van het vak om een team optimaal te laten presteren en welke verbindingen kunnen er gelegd worden met het bedrijfsleven. Hoe is het gesteld met topsport en well-being? Met haar strakke, motiverende, presentaties weet ze de zaal altijd te inspireren en een uniek kijkje achter de schermen te geven. Exercise is Medicine® is haar op het lijf geschreven en ze draagt dit ook altijd uit om mensen én ondernemingen bewust maken van vitaliteit. Daarnaast is ze inzetbaar als dagvoorzitter.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Suzanne Huurman

Wat klanten zeggen over
Suzanne Huurman

Sprekers zoals Suzanne Huurman

Suzanne Huurman boeken?