Celine van Gerner

Voormalig turnster

Vanaf 2010 behoorde Céline van Gerner tot de internationale top bij het turnen. In 2012 wordt Céline twaalfde op de meerkamp tijdens de Olympische Spelen. Verder wint ze onder andere in 2015 brons op de European Games en brons met TeamNL op het EK 2018, waarna ze in 2019 afscheid nam van het professionele toneel.

"Owning your story is the bravest thing you'll ever do"

Voor het grote publiek breekt Céline echt door tijdens de Olympische Spelen in Londen. Met een persoonlijk record en een nooit geëvenaarde prestatie door een Nederlandse turnster – twaalfde in de meerkampfinale – zijn de schijnwerpers op haar gericht. In de turnwereld zijn haar capaciteiten echter al langer bekend. Al sinds 2010 geldt ze als Nederlands beste turnster. Fraai is haar optreden bij het Wereldkampioenschap van 2010 in eigen land. Als debutant en jongste lid van Oranje zet ze met een finaleplaats in de meerkamp (19e) de beste Nederlandse prestatie neer. Op het EK in Birmingham pakt ze zelfs bijna een medaille op balk (4e). De opmars zet zich voort in 2011, met weer een meerkampfinale op het Wereldkampioenschap: 17e in Tokio. Het EK levert een zevende plaats op brug op. Ondertussen grijpt ze twee jaar achtereen het Nederlands kampioenschap en ontwikkelt ze zich bovendien tot specialist op het toestel brug. In 2012 schopt ze het tot de vijfde plaats op brug tijdens het EK in Brussel en wint ze enkele internationale Challenger Cup-wedstrijden. In 2015 wint ze een bronzen medaille op de European Games. Deelname aan de Olympische Spelen is de beloning voor Céline, die al meermalen werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in de gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland. Haar Olympische succes smaakt zo goed dat Céline vastbesloten is er in 2016 in Rio de Janeiro weer bij te zijn. Dit lukte haar en Céline was onderdeel van het succesvolle Nederlands team en ze zevende werden tijdens de landen finale. Met TeamNL pakt ze op het EK2018 de bronzen medaille. Op datzelfde toernooi wordt ze vierde op het onderdeel vloer. Een bijzondere uitvoering waarbij ze als kat de vloer op ging. Hiermee daagde Céline de FIG uit om te kijken hoe ver zij artisticiteit willen doortrekken. Na deze uitvoering heeft de FIG besloten dat er geen make-up meer de vloer op mag. Hiermee is Céline de enige turnster die ooit geschminkt de vloer op is gegaan.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Celine van Gerner inhuren als spreker?

Céline van Gerner is inzetbaar voor demonstraties en turnclinics. Daarnaast geeft ze spectaculaire openingen en presentaties over grenzen verleggen en presteren onder druk.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Celine van Gerner

Wat klanten zeggen over
Celine van Gerner

Sprekers zoals Celine van Gerner

Celine van Gerner boeken?