Sanne Wevers

Olympisch Kampioen

Tijdens de Spelen van Rio 2016 wint Sanne Wevers een gouden medaille op het onderdeel evenwichtsbalk, met een score van 15,466. Ze is daarmee de eerste Nederlandse turnster in de olympische geschiedenis die een individuele titel wint. Tijdens de huldiging wordt ze door koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Later dat jaar wordt Sanne verkozen tot sportvrouw van het jaar.

"Work hard in silence, let success be your noise"

Sanne is op 6-jarige leeftijd samen met haar tweelingzus Lieke begonnen met turnen in Oldenzaal. Het turnen is voor het gezin Wevers echt een familie-aangelegenheid, omdat de zusjes altijd zijn getraind door hun vader, Vincent Wevers. Na diverse goede prestaties kwam in 2008 de internationale doorbraak voor Sanne: bij een wereldbekerwedstrijd in Glasgow wint ze goud op brug en balk. Haar eerste internationale prestaties. Tijdens het WK turnen van 2010 in Rotterdam turnt Sanne als eerste turnster een dubbele pirouette met gestrekt geheven been. Doordat zij deze succesvol uitvoert in het toernooi wordt de ‘Wevers Pirouette’ als element door de international turnfederatie FIG goedgekeurd. Na afgerekend te hebben met al het blessureleed, word Sanne indrukwekkend eerste op balk tijdens de World Cup in Osijek in 2013. Sanne is al jaren een echte balkspecialiste, maar wil nog steeds meer en brandt van de ambitie. Ze wint in 2015 een zilveren medaille op de balk tijdens het WK turnen in Glasgow, en op het EK wint ze een bronzen medaille op Brug. Een jaar later tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 in Brazilië presteert Sanne het maximale: een historische balkoefening in de finale resulteert in een gouden Olympische medaille.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Sanne Wevers inhuren als spreker?

Sanne Wevers is beschikbaar voor het geven van een turnclinic. In deze clinic neemt ze je mee in haar prestaties als topturnster. Daarnaast laat ze allerlei oefeningen zien die ze dagelijks traint. Ook is ze inzetbaar voor het geven van een presentatie op basis van een interview.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sanne Wevers

Wat klanten zeggen over
Sanne Wevers

Sprekers zoals Sanne Wevers

Sanne Wevers boeken?