Charles van Commenée

Voormalig technisch directeur NOC*NSF

Charles van Commenée, voormalig technisch directeur NOC*NSF en Chef de Mission (Beijing 2008), zorgde als hoofdcoach van het Britse atletiekteam voor vele sportieve successen van het Olympisch Team in Londen 2012.

Charles van Commenée begon zijn carrière als coach bij diverse sportverenigingen. Vervolgens werd hij bondscoach bij de Nederlandse Atletiekunie. Hij heeft absolute topatleten gecoacht uit verschillende landen, waaronder diverse Olympische medaillewinnaars. Na jarenlange successen in de internationale atletiek werd Charles aangetrokken door de Britse atletiekbond. Als eerste buitenlander werd hij opgenomen in de ‘British Coaching Hall of Fame. Daarna werd hij technisch directeur voor NOC*NSF en tijdens de Olympische Spelen in Beijing (2008) was hij Chef de Mission van het Nederlands Olympisch team. Na deze succesvolle periode keerde hij terug bij de Britse atletiekbond. Onder zijn leiding werden de beste resultaten in de geschiedenis van de Britse atletiek tijdens het Europese- en Wereldkampioenschap behaald. De dag dat de Britse atleten op 4 Augustus 2012 binnen drie kwartier drie gouden medailles wonnen in het Olympisch stadion, is door de BBC uitgeroepen tot het beste moment in de geschiedenis van de Britse sport. In september 2023 publiceert hij het boek ‘Handboek Topsport’, waarbij hij beschrijft wat topsportcultuur inhoudt en welke consequenties daaraan verbonden zijn.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Charles van Commenée inhuren als spreker?

Charles van Commenée is met name inzetbaar voor presentaties over thema’s als prestatiecultuur, performance management en coaching. Hoe ziet zo’n cultuur er uit en wat kun je doen om het te creëren? Hoe vergroot je de kans op langdurig succes? Charles van Commenée heeft zijn boodschap gebaseerd op successen in zijn rol als technisch directeur bij NOC*NSF, Chef de Mission, als persoonlijk coach en als hoofdcoach in de internationale atletiek. Hij slaagt er als geen ander in om bruggen te slaan naar het bedrijfsleven. Charles zijn presentaties zijn het meest geschikt voor senior management en kunnen zowel in het Nederlands als Engels gegeven worden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Charles van Commenée

Wat klanten zeggen over
Charles van Commenée

Sprekers zoals Charles van Commenée

Charles van Commenée boeken?