Florian Dirkse

Wereldzeiler

Na twee jaar rond de wereld zeilen had Florian een missie, het opruimen van onze oceanen. Als co-founder van The Ocean Cleanup en The Green Miles geeft hij inspirerende lezingen over het volgen van je dromen. Veel mensen houden het bij dromen, Florian voert ze uit vanuit zijn passie voor zeilen en zijn droom om onze oceanen plastic vrij te krijgen.

"Volg je dromen maar blijf niet dromen!"

Tussen 2008 en 2010 reisde Florian Dirkse samen met Arjen van Eijk de wereld rond op een zeilboot, in The Green Miles project, om meer bewustwording te creëren over het belang van gezonde oceanen. Hier werd een tv serie van gemaakt door de AVRO die in acht afleveringen werd uitgezonden. Voor dit project werd er samengewerkt met organisaties als het Wereld Natuurfonds, het Rode Kruis, Marine Stewardship Council, Sea Shepherd en het walvis onderzoekscentrum. Sindsdien geeft Florian presentaties over dit avontuur.

Vanuit zijn drive om de oceanen plastic vrij te maken richtte hij in 2012 samen met Boyan Slat het bedrijf The Ocean Cleanup op. Dit was ’s werelds eerste realistische poging om meer dan 7 miljoen kilo plastic uit de oceanen te verwijderen zonder alle bijvangst. Het bedrijf kreeg dan ook veel media aandacht.

In 2016 besloot Florian zijn eigen bedrijf Zeildromen op te richten. Hiermee inspireert hij mensen met zijn verhalen door presentaties te geven die onder andere op zijn eigen zeilboot te organiseren zijn. Tevens is het mogelijk met zijn bedrijf ook daadwerkelijk de zee op te gaan. Florian werd ook bekend als eerste Kapitein Iglo van Nederland.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Florian Dirkse inhuren als spreker?

Florian is in te huren voor presentaties en als dagvoorzitter. Als spreker deelt hij vol overgave zijn avonturen waarin thema’s als teambuilding, duurzaamheid, motivatie en grenzen verleggen uitgebreid aan bod komen. Dit kan op locatie, maar het is ook mogelijk dit te organiseren op de boot van Florian in Hellevoetsluis waardoor de beleving tijdens het event extra versterkt wordt. Zijn lezingen gaan gepaard met veel beeldmateriaal en professionele filmpjes en zijn zeer interactief. Daarnaast denkt hij graag mee, hoe organisaties en bedrijven duurzamer in te richten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Florian Dirkse

Wat klanten zeggen over
Florian Dirkse

Sprekers zoals Florian Dirkse

Florian Dirkse boeken?