Gerd-Jan Poortman

Oceaanzeiler, Coach en ondernemer

Gerd-Jan Poortman is een van de beste zeilers van Nederland. Zo deed hij drie keer mee aan de zwaarste zeilrace ter Wereld, de Volvo Ocean Race. In zijn 20 jaar topsport carrière heeft hij meerdere Europese en Wereldtitels behaald ook is Gerd-Jan een succesvol coach en schipper op zowel internationaal als Olympisch niveau. De laatste jaren spitst Gerd-Jan zich toe om zijn lessen te vertalen naar het bedrijfsleven. Dit doet hij aan de hand van zijn eigen ontwikkelde ‘We BY Me’ High performance Teamwork concept.

"Teamwork begint bij je zelf!"

Al op zes jarige leeftijd is Gerd-Jan Poortman begonnen met zeilen. Vanaf zijn twaalfde deed hij mee aan zeilwedstrijden. In die tijd heeft hij in verschillende boten deelgenomen aan wedstrijden over de hele wereld. Hierbij wist hij diverse titels in de wacht te slepen. Zijn professionele zeilcarrière startte in 1999 met een overwinning in de Admirals Cup. In maart 2005 werd Gerd-Jan Poortman geselecteerd als een van de ‘high potentials’ voor de witte bankboot van Team ABN-AMRO. Het voordek werd zijn domein. Gelijk al in de eerste etappe zetten hij en zijn bemanning het 24-uurs snelheidsrecord voor monohulls. Maar op weg naar Wellington (NZL) raakte Poortman geblesseerd en bleef hij noodgedwongen enkele etappes aan wal. Het talententeam eindigde uiteindelijk op een vierde plaats overall. In 2008 doet Gerd-Jan wederom mee met de Volvo Ocean Race, ditmaal met Team Delta Lloyd. In 2014/2015 was Gerd-Jan een van de initiatiefnemers van Team Brunel en heeft hij als bemanning een tweede plaats behaald. Na 2015 heeft Gerd-Jan buiten het zeilen zich enorm ontwikkelt als Highperformance teamcoach waarbij hij met zijn eigen concept en 20 jaar ervaring bedrijven helpt om nog meer uit hun teams te halen. Dit Principe slaat goed aan bij zowel bedrijven als bij de zeil teams die Gerd-Jan coach/schippert. Sinds 2015 heeft Gerd-Jan als schipper al vele nationale en internationale titels behaald met zijn teams! In 2019 is hij genomineerd als Coach van het jaar door de Nederlandse Zeilbond.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Gerd-Jan Poortman inhuren als spreker?

Gerd-Jan Poortman is een zeer enthousiaste spreker en kan vele thema’s in zijn presentatie verwerken. Zo vertelt Gerd-Jan graag over zijn ervaringen in de Volvo Ocean Race, leiderschap, samenwerking, communicatie, innovatie en ontwikkeling, veiligheid en risicomanagement. Gerd-Jan zijn presentaties worden ondersteund door het gebruik van voorbeelden, anekdotes en indrukwekkend beeldmateriaal. Tevens is Gerd-Jan te boeken voor een zeilclinic of een teamwork kick-off workshop. Big Data is ook een van de onderwerpen waar Gerd-Jan over kan vertellen. Hij vertelt hierbij met name over hoe data input gebruikt kan worden om beslissingen te maken binnen een team en het uiteindelijk als tool gebruikt kan worden om een wedstrijd te winnen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Gerd-Jan Poortman

Wat klanten zeggen over
Gerd-Jan Poortman

Sprekers zoals Gerd-Jan Poortman

Gerd-Jan Poortman boeken?