Gregory Sedoc

Voormalig olympisch atleet en analist NOS

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 op homeground, in het Olympisch Stadion.

Gregory Sedoc groeide op in Amsterdam en trainde al op zijn zesde bij atletiekvereniging AAC in de hoofdstad. Als atleet behaalde hij in totaal dertien medailles op NK’s, zette een Nederlands record neer en werd bovendien Europees kampioen op de 60 meter horden. In de jaren die volgden, nam Gregory driemaal deel aan de Olympische Spelen, wist hij geen prestigieuze prijzen te winnen, maar deed een schat aan ervaring op. Naast de topsport heeft de atleet zich altijd bezig gehouden met het opbouwen van een maatschappelijke carrière. Zo was hij lange tijd onderdeeldeel van de Defensie Topsport Selectie. Toen deze werd opgeheven solliciteerde Gregory met succes bij de Politie, waar hij sinds 2013 werkzaam is. De ondernemende topsporter startte bovendien zijn eigen bedrijf. In 2018 heeft Gregory aan het tv-programma Expeditie Robinson deelgenomen. In zijn eigen tv-programma Sportlab Sedoc dat vanaf 2019 te zien is, nam hij de kijker mee in de wereld van onderzoek naar de technieken die het inzamelen en gebruiken van data in de sport mogelijk maken. Hij presenteerde het tv-programma Knappe Koppen en maakte voor AVRO/Tros vijf portretten voor het programma ‘Helden van de Invictus Games’, waarvan hij in april 2022 als toernooidirecteur fungeerde.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Gregory Sedoc inhuren als spreker?

Gregory Sedoc was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport. Daarnaast is hij inzetbaar voor clinics waarin vitaliteit een centrale rol speelt. Vooral het geven van (hardloop)clinics aan verschillende doelgroepen is een kwaliteit waar Gregory zich de laatste jaren sterk in heeft gespecialiseerd: hij weet de deelnemers áltijd en héél goed te motiveren en enthousiasmeren. Benieuwd wat Gregory Sedoc kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk zijn profiel op Influencers of Sports.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Gregory Sedoc

Wat klanten zeggen over
Gregory Sedoc

Sprekers zoals Gregory Sedoc

Gregory Sedoc boeken?