Hans Gootjes

Directeur CIOS Haarlem Hoofddorp

Met zijn prestaties op het speelveld van de (internationale) topsport, focus op vitaliteit, ervaring in het onderwijs én zijn persoonlijk levensverhaal, weet Hans Gootjes velen te inspireren. Hij doet dat met flair, kennis, overtuiging en empathie.

Hij staat voor een heldere visie, duidelijke koers, teamgerichte benadering, verbindende kwaliteiten en integer handelen. “Ik geloof in de kracht van teamontwikkeling, prestatiecultuur en leiderschap, waarbij richting, ruimte en vertrouwen onmiskenbare randvoorwaarden zijn voor het waarmaken van gezamenlijke ambities.”

"One team, one goal!"

Hans Gootjes, voormalig speler van het Nederlands juniorenteam (basketbal) was in die sport jarenlang actief als trainer/coach (dames, heren en rolstoelbasketbal). Ook gaf hij training in de atletieksport. Na 40 seizoenen basketball in competitieverband hing hij z’n schoenen aan de wilgen en blijft hij op uiteenlopende manieren fit en vitaal.

In zijn veelzijdige loopbaan als algemeen directeur bij Sportservice Flevoland en de Nederlandse Basketball Bond, directeur breedtesport bij NOC*NSF, directeur topsport bij de Schaatsbond, technisch directeur bij de KNGU (turnen) en sinds 2017 als onderwijsdirecteur bij Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp heeft Hans Gootjes met al zijn teams aansprekende resultaten geboekt.

Zowel persoonlijk als professioneel koestert Hans Gootjes de prestatie-indicatoren die hij bij het CIOS heeft geïntroduceerd en geïmplementeerd: het beste uit jezelf halen, hoge verwachtingen stellen, verantwoordelijkheid nemen, afspraken nakomen, confrontaties durven aangaan, mentaal weerbaar zijn, positiviteit uitstralen en accepteren dat het niet altijd leuk is.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Hans Gootjes inhuren als spreker?

Presenteren zit Hans Gootjes in het bloed. Onafhankelijk van de doelgroep is hij in staat zijn publiek te boeien en waarde toe te voegen aan bijeenkomsten als taalvaardige presentator en bevlogen gastspreker.

Hij is bij uitstek een inspirator op het gebied van leiderschap, prestatiecultuur, teamwork en vitaliteit. Onder het motto ‘bewegen naar een betere zorg vereist zorg voor beter bewegen’ gelooft Hans Gootjes in een actieve leefstijl als dé katalysator voor een vitale samenleving.

Zijn presentaties staan garant voor een goed opgebouwd betoog en aansprekende voorbeelden. Hij schroomt niet om zijn uitgesproken ideeën voor het voetlicht te brengen, prikkelt (soms met een knipoog), maar weet ook te ontroeren door het delen van persoonlijke gebeurtenissen. De presentaties over zijn boek Als rennen geen zin meer heeft over zijn op 16-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zeldzame vorm van kanker overleden dochter Saskia, raakten velen recht in het hart.

Naast voordrachten op basis van zijn jarenlange professionele ervaring in de (top)sport en het onderwijs, is Hans Gootjes ook inzetbaar als presentator van sportverkiezingen, tijdens jubilea en als dagvoorzitter. Ook voor Engelstalige presentaties is Hans Gootjes beschikbaar.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hans Gootjes

Wat klanten zeggen over
Hans Gootjes

Sprekers zoals Hans Gootjes

Hans Gootjes boeken?