Jeffrey Hoogland

Meervoudig Europees- en Wereldkampioen baanwielrennen

De meervoudige Wereld- en Europeeskampioen, Jeffrey Hoogland, domineert de baanwereld al jaren. De regerend Nederlands kampioen op de kilometer tijdrit rijdt de laatste jaren ook veelvuldig mee met de internationale baanwielrentop en weet zich daar uitstekend te manifesteren.

Met zijn doel goud op de Olympische Spelen 2024 in Parijs, verbreekt Jeffrey Hoogland op 31 oktober het wereldrecord op de kilometer met een tijd van 55,433 seconden.

"Focus on getting better every day!"

Jeffrey Hoogland groeide op in het Sallandse Nijverdal en zat als jong ventje al op de wielrenfiets. In zijn jeugdjaren focuste hij zich vooral op het rijden in het BMX-circuit waar hij ook wereldkampioen werd bij de junioren. In 2011 maakte Jeffrey als 18-jarige knaap zijn debuut bij de senioren, waar hij een 8e plaats op het NK wist te behalen. In het jaar 2013 beleefde Jeffrey zijn grote doorbraak, door op maar liefst drie afstanden van het NK een 2e plaats te behalen. Een jaar later had hij zich definitief gevestigd in de (inter)nationale baanwielrentop, door allereerst Nederlands kampioen te worden op de kilometer tijdrit, vervolgens een wereldbekerwedstrijd  te winnen in Londen, en daarna Europees kampioen te worden bij de mannen onder de 23 jaar op de teamsprint. In 2015 gaf Jeffrey deze goede resultaten een vervolg door tweemaal een 2e plaats te behalen bij wereldbekerwedstrijden in Cali in Colombia. In oktober 2015 haalt hij drie gouden medailles op het Europees Kampioenschap in Grenchen. Tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro behaalt Jeffrey een elfde plaats tijdens het sprinttoernooi. Jeffrey boekte overigens een groot succes op de Olympische Spelen in Tokio. Samen met zijn team won hij de teamsprint door in de finale Groot-Brittannië te verslaan. In de finale van het sprinttoernooi trof hij vriend, Harrie Lavreysen. Hoogland won de eerste heat, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jeffrey Hoogland inhuren als spreker?

Tijdens de clinics vertelt Jeffrey over zijn ervaringen omtrent de verschillende disciplines van zowel het baanwielrennen en probeert hij tips & trucs te geven. Daarnaast is Jeffrey inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van interview of andere commerciële activiteiten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jeffrey Hoogland

Wat klanten zeggen over
Jeffrey Hoogland

Sprekers zoals Jeffrey Hoogland

Jeffrey Hoogland boeken?