Jiske Griffioen

Paralympisch kampioene Tennis

Jiske Griffioen staat al ruim tien jaar bij de internationale top van het rolstoeltennis. In 2015 breekt zij echt door, wanneer zij haar eerste Grand Slam titel wint en in hetzelfde jaar nummer één van de wereld wordt. Het jaar daarna bekroont zij haar carrière met twee gouden medailles op de Paralympische Spelen in Rio. Haar weg naar de absolute top zat vol met hindernissen. Het is dus niet het leven in een rolstoel, maar uiteindelijk het leven als topsporter wat van haar een doorzetter maakt.

"What defines us is how well we rise after we fall"

Jiske Griffioen werd op 17 april 1985 geboren in Woerden. Op haar vierde levensjaar werd zij geopereerd vanwege een scheefgroei aan haar rug waardoor zij in een rolstoel terecht is gekomen. Vanaf kinds af aan was zij al gek op tennis en basketbal. Op haar vijftiende was Jiske op de Olympische Spelen in Sydney te zien in het basketbal. Toch bleek dit niet de sport waar zij verder in wilde gaan en dus koos ze ervoor om zich volledig op het tennis te richten. Dit met groot succes want vanaf 2003 maakte ze haar debuut bij internationale toernooien. Vanaf 2005 dubbelde ze samen met de ook in Woerden woonachtige en zevenvoudig Paralympisch kampioen tennis Esther Vergeer. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Beijing verloor ze de wedstrijd om het brons. Tijdens de Olympische spelen in Londen 2012 haalde Jiske brons in het enkelspel en zilver in het dubbelspel. Daarna besloot zij zich vier jaar door te gaan en alles op alles te zetten voor goud in Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen in 2016. Na vier succesvolle tussenliggende jaren, waarbij zij in 2015 door het NOC*NSF werd verkozen tot Paralympische sporter van het jaar, wist zij in 2016 in zowel het enkelspel als het dubbelspel een gouden medaille te winnen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Jiske Griffioen inhuren als spreker?

Jiske is een enthousiaste spreker die aan de hand van anekdotes en gebeurtenissen in haar topsportcarriere een groot aantal thema’s aanhaalt zoals samenwerken, doorzettingsvermogen, veerkracht en motivatie. Daarnaast is zij inzetbaar voor het geven van een tennisclinic.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jiske Griffioen

Wat klanten zeggen over
Jiske Griffioen

Sprekers zoals Jiske Griffioen

Jiske Griffioen boeken?