Paul Haarhuis

Tweevoudig Wereldkampioen dubbelspel

Paul Haarhuis was samen met Jacco Eltingh Nederlands succesvolste tennisduo aller tijden. Alle Grand Slams werden gewonnen en twee keer werden beide heren Wereldkampioen. Tegenwoordig is Haarhuis hoofdbondscoach bij de KNLTB.

"Om morgen weer te kunnen winnen moet je beter zijn dan vandaag"

Paul Haarhuis heeft lange tijd op het hoogste niveau getennist. Toen hij echter te maken kreeg met diverse blessures besloot hij te stoppen met professioneel tennis. Van enige rust is echter nog geen sprake. Nog altijd maakt Paul Haarhuis de tennisbaan onveilig. Enerzijds door het organiseren van een tennistoernooi. Anderzijds door zijn deelname in het seniorencircuit. Paul Haarhuis is vooral bekend vanwege zijn uitstekende dubbelspel. Hij speelde jarenlang samen met Jacco Eltingh, met wie hij grote successen heeft behaald. Paul en Jacco zijn samen met de Woodies (Mark Woodford en Todd Woodbridge) de enige dubbelspelspelers die alle vier de Grand Slams een keer hebben gewonnen. In het dubbelspel won Haarhuis 54 toernooien, waarvan de meeste met Jacco Eltingh. Samen met Jacco werd hij wereldkampioen dubbel in 1993 en 1998. Naast Jacco Eltingh heeft Paul Haarhuis ook nog gedubbeld met Sjeng Schalken, Tjerk Bogtstra en Jevgeni Kafelnikov. Paul Haarhuis was van 2014 tot 2021 actief als coach van het Nederlandse Fed Cup dames team, die hij in vijftien maanden tijd naar de regionale wereldtop wist te leidden. Tegenwoordig is Paul Haarhuis weer samen met Jacco Eltingh actief; samen hebben ze een bedrijf: Eltingh en Haarhuis Tennis Events. Ook hun oude coach Alex Reijnders heeft hierin een aandeel. De drie-eenheid organiseert het jaarlijks terugkerende evenement de Afas Tennis Classics waarin oud-spelers, zoals McEnroe, Krajicek, Ivanisevic en Courier het tegen elkaar opnemen. Ook is Paul captain van het Nederlandse Davis Cup-team.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Paul Haarhuis inhuren als spreker?

Paul Haarhuis geeft onder andere samen met Jacco Eltingh presentaties over thema’s als samenwerken en presteren onder druk. In deze presentaties gebruikt Paul Haarhuis treffende voorbeelden uit de sport die van toepassing zijn op het bedrijfsleven. Paul is ook samen met Jacco Eltingh beschikbaar. Deze twee tennisgrootheden hebben Inside Out opgezet.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Paul Haarhuis

Wat klanten zeggen over
Paul Haarhuis

Sprekers zoals Paul Haarhuis

Paul Haarhuis boeken?