Peter Heerschop

Acteur, cabaretier en columnist

Peter Heerschop is een Nederlandse cabaretier, programmamaker, acteur en schrijver. Als zeer geliefd BN’er was Peter Heerschop onder andere actief in de programma’s als ‘Kopspijkers’, ‘Ik hou van Holland’, ‘De Vrienden van Van Swieten’ en ‘Volgende week’ en cabaretgroep NUHR. Ook presenteerde Peter jarenlang elke vrijdag een ‘Lieve Marianne’ bij de ochtendshow van Radio 538. Een humoristische column met een lach en een traan. Tevens heeft Peter een grote voorliefde voor het onderwijs. Hij heeft de de ALO gedaan en pedagogiek gestudeerd. Momenteel geeft hij zelfs nog steeds les op de ALO.

"Iedere dag dat je lesgeeft laat je iemand iets zien wat hij of zij nog nooit heeft gezien"

Peter Heerschop studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding waarna hij veertien jaar gymles heeft gegeven. Eind jaren tachtig richt Peter samen met Joep van Deudekom, Viggo Waas en Eddie B. Wahr de cabaretgroep NUHR op. Met NUHR haalde Peter in 1987, zonder enige voorbereiding, de finale van Camaretten. Daarna was NUHR vaak te zien bij het tv-programma ‘Kopspijkers’ waar de heren een satirische blik wierpen op actuele zaken in de samenleving. Sinds 2002 verzorgt Peter iedere vrijdagochtend een weekoverzicht genaamd ‘Lieve Marianne’ in de ochtendshow van 538 met Frank Dane. Tevens is Peter vanaf 2002 als cabaretier en journalist voor o.a. Radio 538 en de KNVB aanwezig geweest bij alle EK en WK voetbal alsmede alle Olympische Zomer- en Winterspelen. In 2002 start de tv-serie ‘De familie van der Ploeg’ met Peter als ‘Broer van der Ploeg’. Dit Nederlands kinderprogramma van de VPRO wordt in 2003 bekroond met de CineKid Publieksprijs. In 2003 start Peter samen met Raoul Heertje en Viggo Waas het programma ‘De Vrienden van Van Swieten’. Bij ‘De Vrienden van Van Swieten’ wordt een helder beeld gegeven van de actuele stand van zaken in de sportwereld. In 2006 maakt Peter zijn theaterregiedebuut met het stuk ‘Het Goede Lichaam’ en in 2007 brengt Peter Heerschop het boek ‘Lieve Marianne’ uit, dit is een selectie van gebundelde columns die Peter bij het radioprogramma ‘Evers Staat Op’ presenteert. In 2008 en 2009 presenteerde Peter, samen met zijn goede vriend Viggo Waas, het ‘Gala van de Nederlandse Film’, waar de Gouden Kalveren werden uitgereikt. Op dit moment geeft Peter wederom een aantal avonden per week gymles aan de excellente studenten van de ALO. Tevens was Peter onlangs te zien in het tv-programma ‘Mannen van een Zekere Leeftijd’ en staat hij weer samen met Viggo Waas en Joep van Deudekom in het theater met NUHR. Vanaf januari 2015 maken Peter en Viggo Waas het programma ‘De Hollandse School’ waarbij hij zijn liefde voor het voetbal laat zien. Daarnaast was Peter ook te zien in het KPN programma 24 uur met. Vanaf 2018 tourt Heerschop door het land met zijn solocabaretvoorstelling De minister van enthousiasme. In 2022 trekt Heerschop langs de zalen met een nieuwe theateruitvoering van de Deense filmklassieker Festen, waarvoor hij zelf het script schreef. Daarnaast staat er een nieuwe voorstelling op de planning met zijn boezemvriend Viggo Waas (‘Er gaat nog iets heel moois gebeueren’).

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Peter Heerschop inhuren als spreker?

Peter Heerschop is beschikbaar voor het geven van presentaties, voordrachten, paneldiscussies, interviews en als host van uw evenement. Door middel van zijn humor en scherpe opmerkingen weet Peter Heerschop ieder event tot een succes te maken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Peter Heerschop

Wat klanten zeggen over
Peter Heerschop

Sprekers zoals Peter Heerschop

Peter Heerschop boeken?