Peter Heerschop

Acteur, cabaretier en columnist

Als Peter Heerschop aan het woord is, worden de lachspieren gekieteld en het bewustzijn in beweging gebracht. ‘Het moet echt een belevenis zijn, mijn doel is dat mensen vanaf dat moment écht een leuker leven hebben. Dat doe ik door mijn belevenissen te vertellen: grappige, totale mislukkingen, drama en humor, tegenslag en voorspoed; opgeteld is het erg leerzaam en erg leuk. Ik probeer ‘de grote mensen wereld’ op schaal uit te leggen. Met verhalen over sport, onderwijs, het gezinsleven. Alles is herkenbaar. Mensen moeten het gevoel hebben ‘hij heeft het tegen mij of over mij’. Dat is essentieel. Ik gooi me voorafgaand ook in de meute en blijf hangen. Ik wil weten wat er gebeurt.’ Peters goede vriend Viggo Waas kreeg in 2021 te maken met een herseninfarct. Tegenwoordig is Peter samen met Viggo Waas ook inzetbaar voor een presentatie over herstel, weerbaarheid, doorzettingsvermogen, verlies en vriendschap. Ze lezen gedeelten voor uit hun boek ‘infarct’, spelen en praten en beantwoorden vragen over wat het leven met je doet na een herseninfarct.

"Iedere dag dat je lesgeeft laat je iemand iets zien wat hij of zij nog nooit heeft gezien"

Peter Heerschop is een Nederlandse cabaretier, programmamaker, acteur en schrijver. Als zeer geliefd BN’er was Peter Heerschop onder andere actief in de programma’s als ‘Kopspijkers’, ‘Ik hou van Holland’, ‘De Vrienden van Van Swieten’ en ‘Volgende week’ en cabaretgroep NUHR. Ook presenteert Peter elke vrijdag een ‘Lieve Marianne’ bij de ochtendshow van Radio 538, aanvankelijk bij Edwin Evers, later bij Frank Dane. Een humoristische column met een lach en een traan. Tevens is Peter vanaf 2002 als cabaretier en journalist voor onder meer Radio 538 en de KNVB aanwezig geweest bij alle EK’s en WK’s voetbal, alsmede alle Olympische Zomer- en Winterspelen.

Peter heeft een grote voorliefde voor het onderwijs. Hij rondde de ALO af en heeft Pedagogiek gestudeerd. Hij geeft nog steeds les op de ALO.

In 2018 toerde hij door het land met zijn solocabaretvoorstelling De minister van Enthousiasme en Peter is weer samen met Viggo Waas, hersteld van een herseninfarct, in het theater te zien met de voorstelling ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Peter Heerschop inhuren als spreker?

Peter Heerschop is beschikbaar voor het geven van voordrachten, paneldiscussies, interviews en als host van uw evenement.   Door middel van zijn humor en scherpe opmerkingen weet Peter Heerschop ieder event tot een succes te maken. Samen met Viggo Waas is peter ook te boeken om over vitaliteit te spreken. Ze lezen gedeelten voor uit hun boek ‘infarct’, spelen en praten en beantwoorden vragen over wat het leven met je doet na een herseninfarct.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Peter Heerschop

Wat klanten zeggen over
Peter Heerschop

Sprekers zoals Peter Heerschop

Peter Heerschop boeken?