Viggo Waas

Cabaretier, acteur, schrijver en televisieprogrammamaker

Viggo Waas is cabaretier, acteur, schrijver, zanger en televisieprogrammamaker. Hij is bekend geworden door zijn hilarische imitaties van Johan Cruijff en optredens bij het programma Kopspijkers. Voorafgaand aan deze carrière was Viggo van zijn achtste tot zijn vierentwintigste een veelbelovend voetballer van Ajax. Viggo schopte het nooit verder dan het tweede team, een gemiste kans zou je zeggen. Echter heeft hij dit omgezet naar de start van zijn succesvolle carrière in onder andere het theater. In de jaren tachtig richtten Joep van Deudekom en Peter Heerschop cabaretgroep NUHR op, wat zeer succesvol is geweest. Tegenwoordig is Viggo samen met Peter Heerschop ook inzetbaar voor een presentatie over herstel, weerbaarheid, doorzettingsvermogen, verlies en vriendschap. Ze lezen gedeelten voor uit hun boek ‘infarct’, spelen en praten en beantwoorden vragen over wat het leven met je doet na een herseninfarct.

"Ik ben een groot bewonderaar van de individualist die weet hoe hij een team sterker kan maken"

Viggo Waas was van zijn achtste tot zijn vierentwintigste een talentvolle (jeugd)speler bij Ajax. Helaas brak Viggo niet door. Tijdens zijn tijd bij Ajax volgde hij een opleiding tot sportdocent aan de ALO waar hij Peter Heerschop en Joep van Deudekom ontmoette. In de jaren tachtig wordt vanuit deze ontmoeting cabaretgroep NUHR opgericht. Na zijn opleiding tot sportdocent nam hij voortdurend risico’s en probeerde hij constant zijn grenzen te verleggen (dit had hij immers meegekregen vanuit de sportwereld). Hier vloeien een aantal nieuwe initiatieven uit voort. Zo is Viggo solo te zien in de theaters met zijn show Cruijff & Pipo. Daarnaast is hij nu teamcaptain in het RTL 7 programma ‘Koning Voetbal’ en ‘De Hollandse School’. Verder is Viggo ook te zien in de Nederlandse films als ‘Alles is Liefde’ en ‘Lef’. Viggo is nog steeds verbonden aan de voetballerij.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Viggo Waas inhuren als spreker?

Viggo Waas weet op een humoristische manier te spreken over het omzetten van tegenslag in kansen. Hij is beschikbaar voor presentaties, dagvoorzitterschappen, interviews en als host van uw evenement. Zijn humoristische en scherpe kijk op zaken zorgen ervoor dat hij voor elk evenement geschikt is. Samen met Peter Heerschop is Viggo ook te boeken om over vitaliteit te spreken. Ze lezen gedeelten voor uit hun boek ‘infarct’, spelen en praten en beantwoorden vragen over wat het leven met je doet na een herseninfarct.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Viggo Waas

Wat klanten zeggen over
Viggo Waas

Sprekers zoals Viggo Waas

Viggo Waas boeken?