Sjoerd Hamburger

Voormalig toproeier

Sjoerd Hamburger is een voorbeeld van een roeiend multi-talent. Hij is naar de Olympische Spelen geweest als individuele atleet en als teamsporter. Ook roeide hij de Boatrace in London en was hij de eerste niet Engelse President van Oxford in een van de oudste sportevenementen ter wereld. Er zijn tot op heden slechts twee Nederlandse Boatrace winnaars waarvan Sjoerd er één is.

"Under pressure, try and resist the temptation to fuck it up"

Voordat Sjoerd Hamburger roeier werd, had hij zelf niets met sport. In Friesland speelde hij korfbal maar zonder veel balgevoel zat een topcarrière hier niet in. Pas toen hij voor zijn studie naar Utrecht verhuisde werd hij ontdekt en bleek zijn lengte en kracht een groot voordeel bij het roeien. Binnen twee jaar zat hij op het WK onder 23 en in zijn derde seizoen haalde hij zijn eerste medaille. Het jaar erna werd hij op zijn thuiswater wereldkampioen in de skiff (U23) waarna voor hem het traject naar Peking begon. In Peking behaalde hij een 13e plaats waarna hij voor zijn studie naar Oxford in Engeland vertrok. Daar won hij als tweede Nederlander ooit, de grootste roeirace ter wereld met zijn team. Met 250 duizend toeschouwers en een televisie bereik van meer dan 100 miljoen is het een onovertroffen spektakel waar heel Engeland voor stilstaat. Het jaar daarna deed hij nogmaals mee en dit maal als eerste niet Engelstalige President in de geschiedenis van de Boatrace. Bij terugkeer in Nederland sloot hij aan bij de Holland Acht waarmee hij in London in 2012 een vijfde plek behaalde. Door zich als individu en als teamspeler te ontwikkelen is Sjoerd als een van de weinige instaat om in iedere omgeving de kansen te zien en het beste uit zichzelf en zijn team te halen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Sjoerd Hamburger inhuren als spreker?

Zijn ervaringen als topsporter op het allerhoogste niveau met en zonder team geeft hem een unieke inkijk in topprestaties van het individu en dat individu in een team. Zijn liefde voor de topsport blijkt in iedere presentatie. Tijdens zijn presentaties spreekt Sjoerd Hamburger over roeien, de Olympische Spelen, samenwerken diepgaan, culturele verschillen en hij weet dit op enthousiaste wijze te combineren met zijn ervaringen in het bedrijfsleven waardoor het ook buiten de sport een aanstekelijk en betrokken verhaal wordt. Ook is Sjoerd inzetbaar voor het geven van roeiclinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sjoerd Hamburger

Wat klanten zeggen over
Sjoerd Hamburger

Sprekers zoals Sjoerd Hamburger

Sjoerd Hamburger boeken?