Maaike Head

Olympisch kampioen roeien lichte dubbeltwee

Ze won in 2016 met haar roeipartner Ilse Paulis goud bij elke wedstrijd waar ze aan deelnamen. In augustus behaalden ze het hoogste sportieve podium, goud op de Olympische Spelen is Rio. Naast deze sportieve prestatie werkt Maaike Head als arts.

Maaike Head begon als jong meisje met langebaan schaatsen. Ze had één missie, het behalen van de Olympische Spelen. Na jaren lang topsport en vele mooie wedstrijden maakte ze de balans op, de Olympische droom leek niet realistisch. Gelukkig was er meer in het leven dan sport en ze besloot geneeskunde te gaan studeren. Aangekomen in Rotterdam, waar haar studentenleven eindelijk zou gaan beginnen, werd ze binnen enkele weken verliefd op het roeien. Het zal wel de aard van het beestje zijn want binnen 3 jaar roeide ze haar eerste wereldkampioenschap in de lichte  dubbeltwee. Met haar eerste roeipartner kwalificeerde ze zich voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. Dat meedoen toch echt niet belangrijker is dan winnen realiseerde ze zich toen ze in Londen 8ste werd en haar concurrenten zag winnen. Na Londen begon ze aan haar co-schappen en dacht ze enige tijd dat haar carriere als atleet voorbij zou zijn. Totdat de bekende winnende coach Josy Verdonkschot terug kwam naar Nederland en haar vertelde dat hij met haar een medaille zou kunnen winnen in Rio. Nog vier jaar alles op alles zetten met kans op een medaille daar tekende ze voor. Drie jaar lang combineerde ze haar co-schappen met topsport. In 2013 en 2014 werd ze wereldkampioen in de lichte dames dubbel vier. Echter, op het belangrijke WK in 2015 wist ze zich met Ilse Paulis niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Via het Olympisch kwalificatie toernooi in mei 2016 pakte ze een van de twee laatste tickets naar Rio. De reis naar Rio ging verder. Het hele jaar veranderde alles wat ze aanraakte in goud. Als favoriet lagen ze in de Olympische finale. Zonder spanning en vol vertrouwen roeiden ze in die finale naar Olympisch goud. Een prestatie waar ze een jaar hiervoor niet eens van had durven dromen. Momenteel is Maaike aan het werk als arts en roeit ze voor haar plezier en om haar kennis over te dragen aan de nieuwe generatie. Of Tokyo nog een realistische optie is weet ze nog niet. Afscheid nemen van zo iets moois als roeien is moeilijk, maar de maatschappelijke carrière lonkt.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Maaike Head inhuren als spreker?

Zestien jaar topsport, twee verschillende sporten. De kracht van een droom is groots als daar een flinke portie doorzettingsvermogen aan toegevoegd wordt.  Hoe leidt al het harde trainen en de ervaring in topsport uiteindelijk tot Olympisch goud? Maaike vertelt over het belang van het maken van een duidelijk plan, de grote meerwaarde van een team waarin vertrouwen en respect centraal staat en de kracht van goede communicatie. Maaike is ook inzetbaar samen met haar roeipartner Ilse Paulis.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Maaike Head

Wat klanten zeggen over
Maaike Head

Sprekers zoals Maaike Head

Maaike Head boeken?