Stefan en Jeannette

Waterlanders

Stefan Coppers en Jeannette den Boer maakten het afgelopen jaar een documentaireserie over waterproblemen genaamd “Waterlanders”. Zo’n één miljoen kijkers bekeken de serie.

“De toekomstige oorlogen gaan niet langer over olie maar over water!” Stefan en Jeannette stopten een jaar met hun werk om uit te zoeken hoe en wat: Ze onderzochten smeltende gletsjers en zagen steden ten onder gaan. Liepen eindeloos ver voor water in Afrika en leerden wat dammen voor invloed hebben op toekomstige conflicten. Ze zagen wat onze bijdrage in Nederland is aan deze mondiale problemen.

"Zonder ambitie gebeurt er niks"

Stefan is televisiemaker met “water” als rode draad door zijn leven. Als klein jongetje groeide hij op met bootjes. In zijn optimisme fantaseerde hij van meedoen aan de Whitbread Round the World Race, de voorloper van de Volvo Ocean Race. Een waterratje was hij zeker, een echte topzeiler werd hij echter nooit.

Na een succesvol afgeronde studie Journalistiek werd hij regisseur bij de AVROTROS en verdween de zeil-droom langzaam uit beeld. Totdat er bij het Nederlandse Team Brunel een heel bijzonder plekje vrijkwam. Een plek waar de competenties niet zeilen betrof maar filmen, schrijven en fotograferen. Schipper Bouwe Bekking haalde Coppers aan boord als On board reporter. Aanvankelijk werd afgesproken voor één leg maar uiteindelijk voltooide hij de gehele race met Team Brunel, maakte een documentaire en schreef een boek.

Na de race ging hij samen met zijn vriendin Jeannette den Boer een nieuw avontuur aan. Wederom een reis rond de wereld en ook dit jaar stond water centraal. Echter wel de problemen omtrent water. Smeltende ijsbergen, overstromingen en enorme droogte problemen met sanitatie en conflicten omtrent water. Stefan en Jeannette reisden van Groenland naar Kenya en van India tot aan Kiribati om de docu-serie Waterlanders te maken. Momenteel is het duo de documentaire “na mij de zonsvloed” aan het afronden.

Jeannette werkt aan het verduurzamen van bedrijven en consumenten. De drang om de wereld te verbeteren zat er al vroeg in. Als jong meisje had ze het voornemen om advocate te worden en bij te dragen aan een rechtvaardige samenleving. Tijdens een stage bij een advocatenkantoor ontdekte ze dat veel tijd doorbrengen in wetboeken, niet op haar lijf geschreven is.

Als echte doener en haar passie voor duurzame vraagstukken, ging ze aan de slag bij RAI waar ze werkte aan de ontwikkeling van een nieuwe tuinbouwbeurs met water- voedsel- en energievraagstukken als centrale thema’s. Het dagelijkse samenwerken met waterexperts deed haar inzien dat waterproblemen steeds groter worden deze eeuw. Een probleem dat de consument maar zelden op een toegankelijke manier bereikt. Ze smeedde een plan om dit te bewerkstelligen, betrok haar vriend die regisseur is hierbij, zei haar baan op en samen gingen zij op pad.

Serie één van Waterlanders is een feit. Met ruim één miljoen kijkers is het een start. Maar de ambities van het stel rijken verder. Een documentaire en vervolgserie zijn in de maak.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Stefan en Jeannette inhuren als spreker?

Stap aan boord bij Waterlanders. Tijdens een presentatie, bomvol uniek videomateriaal nemen ze je mee op een virtuele reis rond de wereld. Ze laten zien hoe het komt dat wereldwijd de “orde in het water” zo verstoord lijkt. Wat de rol van klimaatverandering is en hoe de problemen elkaar versterken. Kan het tij nog worden gekeerd? En wat voor rol kan jij daarbij spelen?

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Stefan en Jeannette

Wat klanten zeggen over
Stefan en Jeannette

Sprekers zoals Stefan en Jeannette

Stefan en Jeannette boeken?