Leiderschapsstijlen: de sportwereld weerspiegelt het bedrijfsleven

24 november 2023

Leiderschap is een veelzijdig begrip dat in verschillende contexten verschillende vormen kan aannemen. Of het nu gaat om het aanvoeren van een sportteam, het managen van een bedrijf, of het coachen van individuen, de manier waarop leiders leidinggeven, kan sterk variëren. In de wereld van topsport en het bedrijfsleven zien we diverse leiderschapsstijlen naar voren komen. Lees meer over de verschillende vormen van leiderschap. 👇

 

Diverse leiderschapsstijlen

Omdat er geen one-size-fits-all benadering is voor leiderschap, bestaan er verschillende leiderschapsstijlen. Autoritair leiderschap, dienend leiderschap, participatief leiderschap – allemaal komen ze voor in verschillende contexten. Wanneer bedrijven inspiratie zoeken op het gebied van leiderschap, is het cruciaal om te begrijpen welke stijl het beste bij de organisatie past.

De verbinding

In de sportwereld zien we opvallende voorbeelden van leiderschap, zoals dat van Sarina Wiegman, de succesvolle bondscoach in het vrouwenvoetbal. Haar filosofie benadrukt het belang van samenwerking en verbinding. Voor haar is een goede leider in de eerste plaats een verbinder, iemand die mensen samenbrengt om kwaliteit te leveren en gezamenlijke doelen te bereiken. Dit principe is niet alleen van toepassing binnen het team, maar ook in bredere zin in de maatschappij.

Mentale gezondheid

Louis van Gaal voegt een extra dimensie toe aan leiderschap met zijn ’totale-mens-principe’. Hij erkent niet alleen het belang van presteren op het veld, maar hecht ook waarde aan de mentale gezondheid en psyche van zijn spelers. Zijn leiderschapsstijl benadrukt het begrip van gedrag en het belang van mentale training als een integraal onderdeel van het ontwikkelingsprogramma.

Het belang van het team

Jeroen Otter begon met een directieve aanpak, “my way or the highway”, maar leiderschap is niet alleen de koers bepalen, maar ook veranderen wanneer nodig. Daarom verandert hij zijn leiderschap in een inclusieve benadering waarin juist het individu het belang van het team begrijpt. En deze veranderingen zorgde voor succes, Jeroen Otter werd in 2022 uitgeroepen tot ‘coach van het jaar’. Zijn leiderschapsstijl staat voor het belang van open communicatie, delen en geven binnen het team.

Toepassen in het bedrijfsleven

Wat in de sportwereld geldt, heeft parallellen in het bedrijfsleven. De nadruk op verbinding, begrip van gedrag, en aandacht voor mentale gezondheid zijn ook relevant in zakelijke omgevingen. Het bedrijfsleven draait immers ook om mensen, hun interacties en gezamenlijke doelen. Leiderschap is niet alleen ervoor zorgen dat de doelstellingen worden behaald, maar ook dat het team vitaal functioneert.

Leiderschap is geen vaststaand concept, maar eerder een dynamisch proces dat verandert met de omstandigheden en de individuen die erbij betrokken zijn. Of het nu gaat om het coachen van een voetbalteam of het managen van een bedrijf, de rode draad blijft het belang van verbinding, reflectie en groei.

Leiderschap gaat niet alleen over het behalen van doelen, maar ook over het zorgen dat het team goed functioneert en prettig samenwerkt. 🙌