Louis van Gaal

Voormalig (bonds)coach

Spraakmakend, opvallend, maar altijd integer. Trainer en ex-voetballer Louis van Gaal is uitgesproken. Zijn sporen heeft hij inmiddels meer dan verdiend bij onder andere AFC Ajax, FC Barcelona, FC Bayern München, het Nederlands elftal en Manchester United. Zijn geheim? Dat deelt de huidige bondscoach graag!

Louis van Gaal is een klassieke trainer met moderne ideeën. Net als veel trainers in het voetbal heeft Louis  zelf actief op professioneel niveau gevoetbald. Hij begon in 1972 bij Ajax, verdedigde vele jaren de clubkleuren van Sparta en eindigde in 1986 bij AZ. In zijn loopbaan als voetballer heeft Van Gaal geen prijzen in de wacht kunnen slepen. Iets wat hij als trainer ruimschoots compenseerde. Als assistent begon Van Gaal zijn carrière bij AZ en later bij Ajax, de twee clubs die als een rode draad door zijn leven lopen. Toen Leo Beenhakker in 1991 vertrok nam de ambitieuze Louis van Gaal de leiding over. Met een jonge en getalenteerde groep bouwde Van Gaal aan Ajax. Al snel volgden de prijzen. Ajax werd maar liefst drie keer achter elkaar landskampioen, won internationaal de UEFA Cup in 1992 om vervolgens in 1995 de Champions League en de Wereldbeker te winnen. In 1997 nam Louis van Gaal afscheid en vertrok hij naar FC Barcelona waar hij wederom succesvol was met twee kampioenschappen in 1998 en 1999 . Kort was hij ook bondscoach van het Nederlands Elftal, een zwarte bladzijde in het jongensboek van Van Gaal. Nederland wist zich niet te kwalificeren voor het WK in 2002. Louis van Gaal leidde AZ in het seizoen 2008-2009 naar het eerste landskampioenschap sinds 1982 om vervolgens in Duitsland aan de slag te gaan bij FC Bayern München. Ook daar won Louis de nodige prijzen, waaronder de Duitse beker en het landskampioenschap. Tevens bereikte hij de finale van de Champions League die hij na strafschoppen verloor van Chelsea. Louis van Gaal behaalt als bondscoach van het Nederlands Elftal de derde plaats tijdens het WK in Brazilië. Na het WK in Brazilië werd hij coach bij Manchester United waar hij twee seizoenen trainer was. In zijn eerste jaar plaatste hij zich voor de Champions League en in het seizoen 2015-2016 won hij de FA Cup. In augustus 2021 wordt Louis van Gaal voor de derde keer aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij plaatst zich voor het WK 2022 en wordt daarin uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Argentinië.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Louis van Gaal inhuren als spreker?

Louis van Gaal heeft een duidelijke visie op coachen en leiderschap. Een visie die hij niet onder stoelen of banken steekt. Tijdens zijn presentaties vertelt hij over zijn ervaringen in het hedendaagse voetbal. Thema’s die aan bod komen zijn het ontwikkelen van talenten, samenwerken met spelers, trainers en bestuur, leiderschap en teambuilding.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Louis van Gaal

Wat klanten zeggen over
Louis van Gaal

Sprekers zoals Louis van Gaal

Louis van Gaal boeken?