Cees-Rein van den Hoogenband

Chirurg en voorzitter medische commissie FINA

Cees-Rein van den Hoogenband weet alles over optimaal presteren. Niet alleen in de topsport, waar hij jarenlang PSV en de Olympische ploeg van Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016 medisch leidde, maar zeker ook in het bedrijfsleven.

"Topsport is op de rand balanceren, maar er niet afvallen"

Cees-Rein studeerde medicijnen aan de Universiteit van Utrecht. Vanaf 1986 was hij als arts werkzaam in het St. Anna Ziekenhuis. Later in zijn carriere werd Cees-Rein ‘hoofd medische begeleiding’ bij PSV. Hieronder viel onder meer de keuring van nieuw aangetrokken spelers en de begeleiding van het herstel van geblesseerde spelers. Ook zat Cees-Rein bij elke wedstrijd van PSV op de bank om de spelers van PSV medisch bij te staan. In 2011 vertrok hij bij PSV. Tijdens zijn loopbaan heeft Van den Hoogenband verschillende topvoetballers medisch advies gegeven. Zo heeft hij onder andere gewerkt met Ruud van Nistelrooy toen hij een zware knieblessure had en heeft hij vele topsporters geopereerd en behandeld. Naast zijn activiteiten is Van den Hoogenband teamarts van de Nederlandse Zwemploeg bij de Olympische Zomerspelen. Verder is hij voorzitter van de door hem opgerichte Stichting Topzwemmen Zuid-Nederland, nu: Nationaal Zweminstituut Eindhoven, waardoor hij informatie kan geven over een topsportorganisatie. Van den Hoogenband is een expert op het gebied van gezondheid in de sport en het bedrijfsleven. Wat is het belang van vitale en gezonde medewerkers? Wanneer ben je als topsporter gezond? Wat zijn zijn ervaringen als clubarts in het betaalde voetbal? Allemaal vragen waar Cees-Rein van den Hoogenband in zijn lezingen antwoord op kan geven. Daarnaast heeft hij, als vader van Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband, veel ervaring in het wel en wee van de topsport. Op grond daarvan kan hij anekdotes en wetenswaardigheden uit de boezem van de topsport vertellen. In 2012 en 2016 was Cees-Rein chef arts voor het NOC*NSF tijdens de Olympische Spelen. Momenteel is hij voorzitter van de medische commissie van de FINA, de overkoepelende internationale zwembond. In 2009 werd hij in Rome verkozen tot tot voorzitter.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Cees-Rein van den Hoogenband inhuren als spreker?

Cees-Rein is beschikbaar voor presentaties over de medische begeleiding van topsport en de medische begeleiding van de Olympische ploeg van Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016. Cees-Rein doet verslag van de recente ervaringen in Rio, denk hierbij aan het huisvestingsprobleem, de prestaties en de security. Naast de Olympische Spelen heeft Cees-Rein jarenlange ervaring in de topsport als clubarts van PSV, teamarts van het zwemmen, NOC dokter en als vader van twee topsporters. Tevens kan Cees-Rein worden ingezet als dagvoorzitter of discussieleider bij (sport) medische bijeenkomsten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Cees-Rein van den Hoogenband

Wat klanten zeggen over
Cees-Rein van den Hoogenband

Sprekers zoals Cees-Rein van den Hoogenband

Cees-Rein van den Hoogenband boeken?