Joyce Sombroek

Olympisch kampioen en arts

Joyce Sombroek was jarenlang de keepster van het Nederlands hockeyteam. Ze is Europees en Wereldkampioen en won een gouden en zilveren medaille op de Olympische Spelen. Tot twee keer toe werd ze verkozen tot beste keepster ter wereld. Parallel aan haar topsportcarrière studeerde ze geneeskunde en ze werkt nu als arts. Daarnaast deelt ze haar verhaal, kennis en ervaring regelmatig tijdens presentaties en teambuildingsworkshops. Ze leert mensen met concrete tips beter te presteren. In teamverband, maar ook als individu. Ook deelt ze haar kennis en expertise als gecertificeerd trainer bij Management Drives. Effectief samenwerken, communiceren onder druk en vitaliteit zijn voorbeelden van onderwerpen waar Joyce op inzoomt. Haar verhalen zijn gevuld met eyeopeners die het perspectief verleggen en tegelijkertijd verbinden en motiveren.

"Samen kom je verder!"

Joyce Sombroek begon haar hockey carrière bij de Lochemse Hockey Club, waar ze op haar twaalfde ging keepen. Door haar enorme drive en leergierigheid maakte ze snel stappen. Ze doorliep alle nationale jeugdselecties en maakte in 2010 haar debuut in het Nederlands elftal als jongste keepster ooit. Joyce staat erom bekend dat ze constant op zoek is naar die ene procent verbetering. Zo maakte ze gebruik van een speciale shoot-out stick en deed ze aan oogtraining. Om als keeper het verschil te kunnen maken schakelde ze de hulp in van een sportpsycholoog en een logopedist. Ze ontwikkelde zich tot een bepalende speelster en werd in 2014 en 2015 verkozen tot beste keepster ter wereld. Zowel tijdens de Olympische Spelen in Londen als in Rio speelde Joyce een cruciale rol door in de halve finale meerdere shoot-outs te stoppen. In 2017 maakte Joyce bekend te stoppen op internationaal niveau in verband met een chronische heupblessure. Ze speelde 117 officiële interlands en won internationaal alle mogelijke prijzen. Joyce richt zich nu vol overgave op haar maatschappelijke carrière en zet zich in voor verschillende goede doelen. In de toekomst wil Joyce graag vaker naar de Olympische Spelen, maar dan als teamarts.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Joyce Sombroek inhuren als spreker?

Bij veel organisaties is er winst te behalen op het gebied van samenwerking en communicatie. Als echte teamplayer wil Joyce daar graag een bijdrage aan leveren. Wat kunnen we leren van topsport? Om ergens de beste in te worden, heb je een goede mindset en een sterk team nodig. Hoe je zo’n winnend team bouwt, legt Joyce met plezier uit. Ze is daarbij open over tegenslagen en ze doet een aantal belangrijke learnings uit de doeken. Vanuit haar ervaring met Management Drives helpt ze vervolgens om inzicht te krijgen in drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Met een gezamenlijk doel, effectieve communicatie en wederzijds respect kom je tot de beste resultaten. Maar om aan de top te blijven moet je ook kritisch blijven, innoveren en kunnen presteren onder druk. Joyce helpt u graag om het maximale uit uw team of bedrijf te halen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Joyce Sombroek

Wat klanten zeggen over
Joyce Sombroek

Sprekers zoals Joyce Sombroek

Joyce Sombroek boeken?