Gerard Nijboer

Voormalig atleet en consultant KNAU

Gerard Nijboer was de eerste Nederlandse marathonloper van wereldklasse. Tegen alle verwachtingen in won Gerard zilver op de marathon tijdens de Olympische Spelen van Moskou. Een ongekende prestatie in de Nederlandse hardloopwereld.

"Kies voor het leven, ga naar buiten!"

Gerard Nijboer, van beroep verpleger, kreeg in Nederland grote bekendheid als hardloper. Tijdens de Olympische Spelen in 1980 van Moskou won hij zilver op het onderdeel de marathon. Een onverwachte prestatie aangezien hij zelf dacht niet eens fit te zijn. Zijn voorbereiding was als gevolg van een virusziekte niet optimaal en bij aanvang van de wedstrijd zat Gerard nog een kilo of vier beneden zijn wedstrijd gewicht. Waarschijnlijk omdat Gerard zo onbevangen en zonder verwachtingen aan de marathon begon heeft hij een geweldig resultaat weten te behalen. In datzelfde jaar (1980) won Gerard Nijboer de marathon van Amsterdam in een nieuw Nederlands record, 2.09.01. Een record dat 23 jaar stond en in 2003 door Kamiel Maase werd verbroken. Gerard Nijboer won overigens de marathon van Amsterdam vier keer en werd hij drie keer Nederlands Kampioen. In 1982 werd Gerard Nijboer in Athene Europees kampioen op de marathon. Mede dankzij dit resultaat werd hij later dat jaar uitgeroepen tot ’Sportman van het Jaar’. Gerard Nijboer is zijn sport trouw gebleven. Na zijn actieve carrière werd Nijboer bondscoach en coördinator wegatletiek van de KNAU. Tegenwoordig is hij senior loopadviseur bij de KNAU en heeft hij zijn eigen bedrijf Gerard Nijboer Loopadviezen. Ook geeft hij regelmatig commentaar voor Studio Sport bij marathonwedstrijden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Gerard Nijboer inhuren als spreker?

Gerard Nijboer geeft vanuit zijn achtergrond als hardloper en adviseur presentaties en clinics rondom de thema’s gezondheid & vitaliteit, doorzettingsvermogen en doelen stellen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Gerard Nijboer

Wat klanten zeggen over
Gerard Nijboer

Sprekers zoals Gerard Nijboer

Gerard Nijboer boeken?