Hein Noortman

Ondernemer, oud-directeur van Olympia, bergbeklimmer en spreker

Hein Noortman is ondernemer, oud-directeur van Olympia, bergbeklimmer en spreker. Zijn hele leven stond in één keer op z’n kop nadat hij eind 2016 tijdens een oefendag, ter voorbereiding op een klimvakantie in de bergen, in een hal van 15 meter hoogte naar beneden viel. Hij brak ongeveer alle botten in zijn lichaam, zijn rechtervoet was verbrijzeld, zijn knie, been, heup en schouder waren gebroken en zijn gezicht was naar achteren gedrukt en moest gereconstrueerd worden. De vraag was of Hein dit ongeluk überhaupt zou overleven. Artsen zagen de situatie somber in en gaven zijn gezin het advies om afscheid te nemen. Ondertussen lag Hein in een coma en balanceerde tussen leven en dood. Mede door zijn verleden in het bedrijfsleven en het beklimmen van hoge bergen wist Hein op te krabbelen. Hij wilde niet alleen vechten voor zijn eigen leven, maar ook voor zijn gezin. Tegen alle verwachtingen in herstelde Hein van zijn verschrikkelijke val. Ondanks dat hij blind is en zijn lichaam nog steeds aan het herstellen is, deelt Hein zijn wonderlijke verhaal over positiviteit, veerkracht en saamhorigheid.

Na zijn studie HEAO Communicatie is Hein Noortman in de zakelijke dienstverlening gestapt. Aanvankelijk in de automatisering bij het Niva als onderdeel van de HOVU, Holding van Unique. Vanuit de automatiseringstak onder de Unique groep kon Hein de overstap maken naar uitzendorganisatie, Short Track. Als Directeur Operations lag hier de uitdaging om het marktaandeel te vergroten.Samen met Wilco van Rooijen heeft Hein een programma ontwikkeld, waarbij hun mensen MBA componenten in een klaslokaal kregen en daarnaast fysiek uitgedaagd werden. Het einddoel was om met zoveel mogelijk teamleden de top van de Mont Blanc te bereiken. Deze opleiding heette niet voor niets: Top Class.

Een boeiende vervolgstap was de Internationalisering van Olympia. Met de groei van Olympia groeide hij van Directeur Operations naar Corporate Sales Director. Nadat Olympia in 2008 hard werd getroffen door de crisis, besloot Hein voor een ander pad te kiezen. Hij begon zijn eigen bedrijf, Quadrand. Een bedrijf in de entertainment, zo draaide hij projecten met Joop van den Ende, Albert Verlinden en de succesvolle musical Soldaat van Oranje.

In al die jaren na de Mont Blanc is Hein blijven klimmen. Op 14 november 2016 ging het mis na een training in een klimhal. Ter voorbereiding op een klimvakantie in de bergen viel hij van 15 meter hoogte naar beneden. Vijf weken na de val, ontweek Hein uit zijn coma met een totaal verwoest lijf. Inmiddels staat Hein alweer op het podium om zijn verhaal te vertellen. De weg van herstel is nog lang, maar niets houdt hem tegen om te ondernemen en andere mensen te inspireren met zijn onwerkelijke verhaal.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Hein Noortman inhuren als spreker?

Hein neemt je op een nuchtere Rotterdamse wijze mee in zijn verhaal, wat je nog lang bij
zal blijven. Hij zet je aan het denken over het doorzettingsvermogen van mensen,
samenwerking en leiderschap in tijden van tegenspoed en hoopt u zo te inspireren om,
net als hem, het onmogelijke waar te maken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hein Noortman

Wat klanten zeggen over
Hein Noortman

Sprekers zoals Hein Noortman

Hein Noortman boeken?