Cedric Dumont

High Performance psychologist, Red Bull Atleet en Avonturier

Cedric Dumont “de man die kan vliegen” is een Belgische atleet die extreme sporten uitoefent. Daarbuiten is hij ook nog high performance psycholoog. Angst geef je vleugels, lijkt het motto van Cedric. Risico’s durven nemen, het gevaar in de ogen kijken en daar energie uit putten. Hij gaat altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en avonturen. Zijn hele leven staat in het teken van risicosporten en avontuur. Onze huidige samenleving is verkrampt en verlamd door angst. Cedric is een voorbeeld van hoe je angst kan overwinnen. Zijn leven leest als een handboek om passie en motivatie tot de drijfveren van je persoonlijke en professionele leven te maken. In zijn presentaties spreekt hij over geïnspireerd zijn, een leider zijn en positieve veranderingen leiden, onderwerpen waarmee hij te maken krijgt in zijn dagelijkse leven.

"Greatness begins beyond your comfort zone"

Cedric Dumont is een pionier in het basejumpen en het vliegen met een wingsuit. Hij is ook al sinds 2000 lid van het RedBull team. Met dit team reisde Cedric heel de wereld rond om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Een van de uitdagingen was toen Cedric Dumont vanuit een helikopter sprong en met zijn wingsuit een vlucht maakte boven de piramides ven Gizeh. In Shanghai sprong hij van de Jin Mao Tower. Het Palmares van Cedric is eindeloos: 11 000 skydives, 2 500 basejumps en over de 2.000 wingsuit flights.
Maar zijn eerste uitdaging begon toen hij ging studeren. In plaats van in België te studeren koos hij voor New York, Amerika. Cedric koos voor de studie “high performance psychology”. Na zijn studie ging hij zijn tijd verdelen tussen het leiden van expedities, vliegen, spreken, schrijven en consulting voor topsporters en grote bedrijven over heel de wereld. Dankzij de vele ervaringen spreekt hij vloeiend Frans, Engels, Nederlands, Duits en Spaans.

 

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Cedric Dumont inhuren als spreker?

‘High performance at work’ : Greatness begins beyond your comfort zone

Als manager moet je je comfortzone durven verlaten. Goed leiderschap is gebaat bij out-of-the-box-denken. Cedric Dumont leert u hoe dat kan, want niemand tast meer de grenzen af van wat mogelijk is dan hij. In zijn keynotes, seminaries en trainingsprogramma’s gebruikt Cedric technieken uit extreme sporten en de prestatie psychologie om te leren focussen en berekende risico’s durven nemen. Met zijn inzicht en ervaring leert Cedric hoe managers hun mensen beter kunnen motiveren, nauwer leren samenwerken en open staan voor verandering. Hij maakt zijn programma’s op maat van de behoeften van de klant. Naargelang zijn vraag werkt hij één of meer thema’s dieper uit. Het zijn er voornamelijk drie: ‘Be Inspired’, ‘Be a Leader’ en ‘Be Connected’.

Be Inspired:
Als het over engagement gaat overloopt hij via zijn eigen job, de verschillende niveaus waarop iemand zich kan/moet engageren voor zijn job. Het gaat uiteraard over fysieke paraatheid, nogal evident als je hem bezig ziet. Maar het gaat ook over het evenwicht vinden met privéleven, negatieve emoties kunnen controleren en loslaten, optimisme, de mentale kracht om eigen prioriteiten te leggen, en het spiritueel engagement, om met jezelf in het reine te blijven. Verder gaat om de connectie tussen topsport, risico omgevingen en ondernemen. Hoe kan je een growth mindset binnen je organisatie ontwikkelen? Hoe kan je angst en stress overwinnen en gebruiken als drijfveer. Hoe kan je beter presenteren op momenten dat het echt belangrijk is en een duidelijke purpose vinden voor optimale prestaties, maar ook geluk op het werk?

Be a leader:
Self-leadership draait rond het bewuster worden van wat men kan, om betere keuzes te maken en betere resultaten te krijgen. Het is belangrijk dat men falen kan aanvaarden en gebruiken. Change management is al even inherent aan zijn sport. Het volstaat dat het weer verandert, en alles verandert. Hoe schat hij zelf de risico’s in? Hoe gaat hij er mee om? Dan komt het vertrouwen op eigen skills naar boven, het durven verlaten van de comfortzone, het overwinnen van angst, voor de hiërarchie en voor jezelf. Want ‘change is the only constant’, zeker als je tussen hemel en aarde zweeft.

Be connected:
Ook voor team dynamics is de ervaring van een extreme atleet een eindeloze bron van inspiratie. Eigenlijk hangt zijn leven af van het vertrouwen dat hij in zijn team kan/moet stellen. Positieve communicatie, gedeelde doelstellingen en visie, waterdichte afspraken en inclusief denken zijn voor alle managers de sleutels tot succes. Dan wordt een team meer dan de som van de groepsleden. Zijn programma’s-op-maat leiden tot duurzame en concrete resultaten. Ze bieden bedrijfsleiders en personeelsleden een nieuwe kijk op productie, innovatie en succes.

WEBINAR – From evolution to revolution
The ways companies, from small to big organisations, operate and work are going to change. The world was already changing rapidly, but the crisis accelerated it. Someone that is going to succeed in a post-coronavirus-world will need to be able to adapt to ever-evolving workplaces, have the ability to continuously update and refresh their skills and create a growth and owner’s mindset. Professionals with strong skills in leadership, including how to bring out the best and inspire teams as well as encourage collaboration, will be in demand. Investing in your team and PEOPLE will be key to survive in the near future.

Key messages “from evolution to revolution” workshop:
1. Dealing with stress, fear and uncertainty.
2. Creating resilience in times of crisis and bouncing back.
3. Transformational leadership: embrace change, create growth mindset and agility in a very fast changing work environment.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Cedric Dumont

Wat klanten zeggen over
Cedric Dumont

Sprekers zoals Cedric Dumont

Cedric Dumont boeken?