Henk Fraser

Trainer van RKC Waalwijk

Henk Fraser, geboren is Suriname, is voormalig profvoetballer en hoofdtrainer geweest bij ADO, Vitesse, Sparta en FC Utrecht. Als centrale verdediger toonde hij onverzettelijkheid, zocht regelmatig de grens op maar kende ook veel blessureleed. Na 13 seizoenen als profvoetballer maakte Henk de overstap naar het trainersvak, wat hij inmiddels al meer dan 15 jaar met veel plezier doet. Per het seizoen 2023/2024 is Henk de hoofdtrainer van RKC Waalwijk.

Henk Fraser is geboren in Suriname. Op 8-jarige leeftijd verhuisde hij naar Rotterdam, waar hij begon met voetballen bij de amateurclub RFC Rotterdam. Op zijn 16e kreeg hij een plek in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Ondanks een afgeronde studie als automonteur, ging Henk Fraser vol voor het voetbal toen hij een contract voor twee jaar bij Sparta kon tekenen. Op 3 november 1984 maakt Henk als spits zijn debuut in het betaald voetbal. In 1986 stapte Fraser over naar FC Utrecht. In de Domstad begon hij als spits naast John van Loen maar verhuisde uiteindelijk naar een plek centraal in de verdediging. Henk Fraser voelde zich daar als een vis in het water. Fraser was een echter “winnaar” en speelde op het randje van het toelaatbare. Zijn verdedigende kwaliteiten en zijn onverzettelijkheid leverde hem een transfer naar Roda en in 1992 naar Feyenoord op. Daar miste hij door een blessure het kampioenschap van 1993. Fraser werkte bij Feyenoord onder meer met Willem van Hanegem voor wie hij veel respect heeft. Henk Fraser kwam tot zes interlands en zette in 1998 vanwege een blessure een punt achter zijn loopbaan. Op dat moment was hij al bezig met het behalen van zijn trainersdiploma. Hij ging aan de slag als jeugdtrainer bij Feyenoord. In 2007 werd Henk Fraser assistent trainer bij ADO Den Haag. Voordat hij hoofdtrainer werd bij ADO Den Haag, heeft hij twee jaar de A1 van PSV getraind. Na een succesvolle periode bij ADO Den Haag maakt Fraser de overstap naar Vitesse waarmee hij in 2017 de KNVB weker wint. Na Vitesse is hij trainer geweest bij Sparta en FC Utrecht. Henk keert in 2023 weer terug in de Eredivisie als hoofdtrainer van RKC Waalwijk.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Henk Fraser inhuren als spreker?

Henk Fraser vertelt in zijn presentatie over leiderschap, motivatie en teambuilding. Wat zorgt ervoor dat een team goed samenwerkt, wat is het belang van doelen stellen en hoe bereid je je voor op een belangrijke wedstrijd? Daarnaast is Henk ook inzetbaar voor interviews, openingen en lezingen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Henk Fraser

Wat klanten zeggen over
Henk Fraser

Sprekers zoals Henk Fraser

Henk Fraser boeken?