Jan Smeekens

Wereldkampioen schaatsen en Olympisch medaillewinnaar

Jan is een specialist pur sang, als pionier op zijn afstand de 500 meter pakt hij verschillende nationale titels en weet hij als eerste Nederlander de overall worldcup te winnen in 2013. De weg ligt open om een jaar later het goud te pakken op de Olympische Spelen van Sotsji, echter na zijn ereronde tijdens die spelen blijkt zijn gouden plak te zijn veranderd in het zilver. Een deceptie, maar hij richt zich op en pakt een paar jaar later het gedroomde goud tijdens de wereldkampioenschappen.

"Ben je bang om weer te verliezen, of heb je de wil om te winnen?"

In zijn carrière van 15 jaar als topschaatser specialiseerde Jan zich volledig op de 500 meter. Als hoogtepunt wint hij als eerste Nederlander de wereldtitel op de 500 meter. Ook doet hij mee aan 3 Olympische Spelen, waarbij hij in Sotsji 2014 de zilveren medaille pakt. In 2018 wordt hij gevraagd door de chef de mission om de vlag te dragen bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen met de begeleidende woorden: ”groot in verlies, bescheiden bij winst”. Onlangs is de autobiografie van Jan Smeekens verschenen. In zijn eigen boek ‘Smeekens: Hoe ik goud verloor en mezelf terugvond’ schrijft hij over zijn zoektocht naar de perfecte race en zijn ongelooflijke toewijding aan de sport.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jan Smeekens inhuren als spreker?

Jan Smeekens vertelt tijdens zijn presentatie via storytelling zijn verhaal, persoonlijk en bevlogen.‘’Vaak zijn we zo druk met het bereiken van ons doel, dat we onszelf verliezen in oplossingen/verbeteringen zoeken zonder goed te onderzoeken wat het probleem is. Drijfveren zoals controle houden of willen winnen zorgen zo, hoe goed ze ook bedoeld zijn, dat we verder van ons doel afraken’’ Via verschillende beslissende momenten in zijn carrière neemt hij je mee in die weg vol obstakels die hij heeft moeten overwinnen om uiteindelijk de beste schaatser van de wereld te worden. Over mentale gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en tegenslagen overwinnen. Ook legt Jan de link met het bedrijfsleven en daagt hij het publiek uit om ook naar hun eigen ontwikkeling te kijken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jan Smeekens

Wat klanten zeggen over
Jan Smeekens

Sprekers zoals Jan Smeekens

Jan Smeekens boeken?