Michel Mulder

Olympisch Kampioen schaatsen

Olympisch kampioen Michel Mulder behaalde tijdens de Olympische Spelen 2014 in Sotsji de Gouden medaille op de 500 meter en ook nog de Bronzen medaille op de 1.000 meter schaatsen. Eerder werd hij al twee keer Wereldkampioen sprint en is daarmee de specialist op de korte afstanden van het schaatsen. In 2020 is Michel assistent-trainer van Team Reggeborgh. De olympisch kampioen en tweevoudig wereldkampioen sprint ondersteunt hoofdtrainer Gerard van Velde  bij de sprintploeg.

"Focus je op de uitvoering, als die goed is komt het resultaat vanzelf!"

Michel Mulder was Nederlands eerste atleet die zowel op inline-skates als op schaatsen werelds beste ooit is geworden. Hij is de grootste ervaringsdeskundige om deze twee sporten te combineren. Iets wat in de schaatswereld nooit voor mogelijk werd gehouden en hij als grootste ambitie had om dat tegendeel te bewijzen. De tweelingbroers Michel en Ronald Mulder stonden lijnrecht tegenover elkaar tijdens het NK Sprint 2006, waarbij ze exact dezelfde tijd reden. Michel won de zilveren medaille op de 500 meter sprint tijdens het wereldkampioenschap 2012. Vanaf 2012 namen de successen van Michel Mulder toe en werd hij twee keer wereldkampioen tijdens het WK sprint in Salt Lake City 2013 en Nagano 2014. Het grootste succes kwam voor Michel Mulder tijdens de Olympische Spelen in Sotsji 2014 waar hij een Gouden medaille behaalde op de 500 meter. Samen met zijn tweelingbroer Ronald Mulder, die de Bronzen medaille behaalde, stonden ze in Sotsji op het podium. Het succes van de Olympische Spelen in Sotsji werd compleet met ook nog een Olympisch Bronzen medaille op de 1.000 meter. Het succes van 2014 werd ook nog eens afgesloten met de titel Nederlands Kampioen tijdens het NK sprint in het Olympisch Stadion Amsterdam. Momenteel is hij actief als assistent-coach voor Team Reggeborgh. Team Reggeborgh behaalde op de Olympische Spelen Peking 2022 drie medailles. Kjeld Nuis prolongeerde zijn titel op de 1500 meter en won een gouden medaille, Ireen Wüst schreef historie en won met een olympisch record een gouden medaille op de 1500 meter. Wüst won daarnaast ook brons op de ploegenachtervolging.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Michel Mulder inhuren als spreker?

Michel Mulder is door zijn spontane en energieke persoonlijkheid iemand die uw evenement tot een succes kan laten slagen. Michel Mulder is beschikbaar voor presentaties over presteren onderdruk, de weg naar het succes en de wil om te winnen. Daarnaast geeft hij op enthousiaste wijze schaats en/of inline-skateclinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Michel Mulder

Wat klanten zeggen over
Michel Mulder

Sprekers zoals Michel Mulder

Michel Mulder boeken?