Jochem Uytdehaage

Meervoudig Olympisch kampioen schaatsen

Een betere conditie, presteren op het werk, beter slapen en meer uitgerust zijn, een goede werk-privébalans, meer aandacht hebben voor partner en kinderen, makkelijker kunnen ontspannen en even ‘uit’ kunnen staan. We willen het allemaal, maar in de hectiek van het drukke alledaagse leven lukt dat maar moeilijk. Omdat onze agenda’s uitpuilen met werkafspraken, we op sociaal vlak geen feestjes met vrienden willen missen en ons verplicht voelen ieder familie-uitje present te zijn. Voormalig schaatskampioen Jochem Uytdehaage weet er alles van. In de eerste jaren na het beëindigen van zijn topsportcarrière belandde hij op het randje van een burn-out omdat hij zowel professioneel als privé teveel ballen in de lucht wilde houden en ook nog eens alles perfect wilde doen. Het bleek een onmogelijke opgave.

"Harder werken is harder rusten"

Jochem Uytdehaage was van 1996 tot 2007 topschaatser. In 2002 beleefde hij op de Olympische Winterspelen van Salt Lake City zijn absolute hoogtepunt met het veroveren van goud op zowel de vijf als de tien kilometer. Ook werd hij dat jaar wereldkampioen allround. Na zijn topsportloopbaan ging hij aan de slag als motivator en presentator. Met ruim vijftien jaar ervaring is Jochem een gelouterde spreker die met zijn bevlogenheid, enthousiasme en energie zijn publiek letterlijk in beweging weet te brengen. Met speciale aandacht voor thema’s als drive, flow, zelfvertrouwen, twijfels, focus, voeding, slaap, beweging en ontspanning. Zijn inzichten, oefeningen en realistische benadering zorgen ervoor dat na zijn lezing of workshop iedereen geïnspireerd én gemotiveerd is geraakt iets positiefs aan zijn of haar vitaliteit te doen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Jochem Uytdehaage inhuren als spreker?

Jochem is er heilig van overtuigd dat wie goed voor zichzelf zorgt en voldoende beweegt, er veel beter in slaagt zijn of haar batterijen op te laden. Om ze in het groen te houden en te voorkomen dat ze in het oranje of – erger nog – in het rood schieten. Het mooie is volgens hem dat er geen grote veranderingen voor nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Het gaat juist om kleine aanpassingen in de levensstijl. Valt het eerste dominosteentje dan volgen er meerdere en ontstaat er een positieve kettingreactie. Jochem helpt mensen graag om dat eerste steentje omver te krijgen en ze dat o zo belangrijke eerste zetje in de rug te geven. In zijn ogen is er namelijk niets mooier dan een vitaal en rijk leven te leven.

Jochem analyseerde zijn ervaringen als topschaatser en later in zijn maatschappelijke bestaan en kwam tot interessante inzichten op het gebied van energie, balans en vitaliteit. Zo ontdekte hij de vier Batterijen van Energie. De spirituele, mentale, emotionele en fysieke batterij. Oftewel hoofd, hart, lichaam en geest. Vier communicerende vaten die constant met elkaar in verbinding staan en die van grote invloed zijn op ons dagelijks leven.

In 2022 heeft Jochem zijn expertise en ervaring gebundeld in Opgeladen! Een praktisch en behulpzaam boek boordevol tips & tricks voor iedereen die een gezonder en gelukkiger leven wil leiden. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter zijn eigen stichting Sporttop, die draait om de begeleiding van talentvolle sporters. Ook is Jochem ambassadeur van Skate4AIR, een organisatie die middels schaatsevenementen geld inzamelt voor onderzoek naar taaislijmziekte

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jochem Uytdehaage

Wat klanten zeggen over
Jochem Uytdehaage

Sprekers zoals Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage boeken?