John Heitinga

Voormalig voetballer en trainer

John Heitinga speelde als profvoetballer voor grote clubs als Ajax, Atletico Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. Hij staat bekend als een echte verdediger en zijn harde aanpak in de verdediging. Ook heeft John 87 keer mogen uitkomen voor het Nederlands elftal waarbij zijn hoogtepunt lag in 2010: de WK-finale in Zuid-Afrika tegen Spanje. In 2016 besluit hij om een punt achter zijn actieve voetbalcarrière te zetten en een verdere carrière op te bouwen als trainer. In het seizoen 2022-2023 is hij interim-trainer bij Ajax.

De in Alphen aan de Rijn geboren John Heitinga debuteerde op jonge leeftijd al bij het Vaandelteam uit Amsterdam en heeft meer dan zeven seizoenen mogen uitkomen voor Ajax, waarmee hij twee keer landskampioen werd. Na zijn tijd bij Ajax maakte hij de overstap naar Atletico Madrid. Na één jaar in Spanje te hebben gevoetbald verkoos hij de Engelse voetbalcompetitie boven de Spaanse competitie en vertrok hij naar de Engelse subtopper Everton. Bij Everton werd hij in het seizoen 2011-2012 door de supporters uitgeroepen tot speler van het jaar. Na zijn avontuur bij Everton heeft Heitinga nog een half jaar gevoetbald bij het eveneens Engelse Fulham. Na Fulham heeft Heitinga nog een jaar het blauw-witte shirt van het Duitse Hertha BSC gedragen, maar na dit laatste avontuur vond John het tijd om terug te keren naar zijn oude liefde Ajax waar hij zijn loopbaan recent afsloot. Naast de successen op clubniveau kende John Heitinga het absolute hoogtepunt van zijn carrière in 2010 in de verloren WK-finale in Zuid-Afrika tegen Spanje. Na zijn actieve loopbaan als profvoetballer haalde John zijn trainersdiploma’s waarna hij bij Ajax aan de slag ging als jeugdtrainer. Na het doorlopen van verschillende teams zoals de Onder 19 en Jong Ajax, werd hij in 2023 interim-trainer van het eerste. Hierbij haalde hij de bekerfinale tegen PSV.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom John Heitinga inhuren als spreker?

John Heitinga inspireert luisteraars op eigenzinnige wijze. Wie kan er vertellen dat hij een WK-finale heeft gespeeld? John Heitinga presenteert over omgaan met tegenslagen, leiderschap, teambelang en talentontwikkeling. Door zijn jarenlange ervaring als voetballer en aanvoerder weet hij als geen ander een link te leggen naar deze thematiek.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over John Heitinga

Wat klanten zeggen over
John Heitinga

Sprekers zoals John Heitinga

John Heitinga boeken?