André Ooijer

Voormalig voetballer, commercieel medewerker en trainer

Voormalig voetballer André Ooijer behaalden zijn grootste successen in zijn PSV periode. De geboren Amsterdammer sloot in 2012 zijn loopbaan af bij Ajax, de club waar hij ook voor speelde in de jeugdopleiding. In 2010 stond André met het Nederlands Elftal in de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. In totaal kwam hij 55 keer uit voor Oranje. Lees hier meer over het verhaal van André.

"Never give up and focus on your goals"

De geboren Amsterdammer André Ooijer werd in 1986 opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Tot een doorbraak in het eerste elftal van de Amsterdamse club kwam het niet want na een verhuurperiode bij FC Volendam tekende hij een contract bij Roda JC. Na tweeënhalf jaar en 75 wedstrijden maakte hij in de winterstop van  seizoen 1997/ 1998 de overstap naar PSV. Sportief gezien werd het een groots succes bij PSV. In deze periode werd hij vijf keer kampioen van Nederland en won hij twee keer de Johan Cruijff schaal en ook nog één KNVB Beker. Na het WK van 2006 in Duitsland, waar hij met Oranje in actie kwam, maakte hij de overstap naar de Engelse Premier League waar Ooijer ging spelen voor Blackburn Rovers. Tijdens zijn eerste seizoen had hij een moeizaam begin maar werd uiteindelijk een vast waarde. In zijn tweede seizoen liep André een zware blessure op waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie kon komen. Toen hij eenmaal terug was gekomen werd hij weer een bepalende speler en kwam hij nog tot en met het seizoen van 2008/2009 in actie voor de ‘Rovers’. In 2009 keerde André terug bij PSV voor één seizoen. Tijdens het WK 2010 in Zuid Afrika speelde hij zich in de kwartfinale in de basis tegen Brazilië ondanks dat hij pas kort voor tijd te horen kreeg dat hij de geblesseerde Joris Matthijsen moest vervangen. Nadat PSV het aflopende contract niet verlengde tekende hij na het WK in Zuid-Afrika bij Ajax. Hij kwam in twee seizoenen nog 22 keer uit voor de Amsterdamse club en mocht ook nog twee kampioenschappen aan zijn erelijst toevoegen. Na zijn carrière begon hij als analist op tv, maar in 2013 verruilde hij deze baan voor een trainersfunctie bij PSV. Momenteel traint hij de verdedigers van de eerste selectie en is hij assistent van de onder 19 selectie. Daarnaast werk hij al sinds 2014 op de commerciële afdeling van de club uit Eindhoven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom André Ooijer inhuren als spreker?

André Ooijer is inzetbaar voor het geven van zelfstandige presentaties over samenwerken, leiderschap en omgaan met tegenslagen. Daarnaast is André inzetbaar voor het geven van een voetbalclinic waarbij hij in een interactieve sessie de beginselen van het voetbal kan aanleren.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over André Ooijer

Wat klanten zeggen over
André Ooijer

Sprekers zoals André Ooijer

André Ooijer boeken?