Maurice Steijn

Voormalig hoofdtrainer AFC Ajax

De Nederlandse voetbaltrainer Maurice Steijn is een spreker die de mensen op een inspirerende wijze meeneemt in zijn werkwijze als trainer. Hij heeft als trainer én als speler een lange reis door de voetbalwereld afgelegd, wat ervoor zorgt dat hij een berg aan ervaring met zich meebrengt. Via clubs ADO, VVV Venlo en Sparta werkte hij zich in 2023 op tot de hoofdtrainer van recordkampioen Ajax. Dit maakte dat hij het uithangbord was van een organisatie die de achterban heeft van miljoenen fans en waar de druk om te presteren torenhoog is.

"Hard op de inhoud, zacht in de omgang"

Maurice Steijn, geboren Hagenees, debuteerde in 1993 als profvoetballer bij ADO. In totaal speelde hij 134 wedstrijden in het betaalde voetbal en eindigde hij zijn carrière in 2001 bij NAC Breda. Daarna begon hij als jeugdtrainer bij ADO, waarbij hij in 2011 zijn eerste grote klus als hoofdtrainer kreeg bij ADO.

In 2014 startte hij bij VVV Venlo voor een nieuwe uitdaging. De club speelde destijds in de Eerste Divisie, het tweede niveau van Nederland. In het seizoen 2016-2017 werd Steijn kampioen met VVV, waardoor de club na jaren weer terugkeerde in de Eredivisie. Steijn won de Gouden Stier en de Rinus Michels Award, de prijs voor beste trainer in de Eerste Divisie. In het tweede seizoen in de Eredivisie werd hij knap twaalfde met de club, waardoor de belangstelling groeide. In 2019 vertrok de trainer naar Al-Wahda FC in de Verenigde Arabische Emiraten. Na een kortstondig avontuur werd hij in 2020 aangesteld als de trainer van NAC Breda. In 2021 vertrok hij bij de Brabantse club.

In 2022 kreeg hij een op het oog onmogelijke klus voor de kiezen: hij werd de trainer van Sparta dat op dat moment laatste in de Eredivisie stond met nog vier wedstrijden te spelen. Door in de laatste vier wedstrijden 10 punten te pakken, slaagde hij er alsnog in om de club in de Eredivisie te houden en zo degradatie naar de Eerste Divisie te voorkomen. Het seizoen daarna (2022/2023), werd een van de beste seizoen ooit in de clubgeschiedenis van Sparta. De club plaatste zich bijna voor Europees voetbal, het werd in de finale van de play-offs uitgeschakeld door FC Twente.

Als beloning maakte Steijn in 2023 de stap omhoog naar de Nederlandse recordkampioen Ajax. Hier tekende hij een contract voor drie jaar.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Maurice Steijn inhuren als spreker?

Maurice Steijn heeft een eerlijk en openhartig verhaal over zijn werkwijze als trainer in het betaalde voetbal, onder andere over zijn periode bij Ajax. Thema’s als teambuilding, motivatie, communicatie binnen teams en omgaan met druk en tegenslagen komen hierbij aan bod. Hierbij duidt hij de verschillen aan tussen de verschillende clubs waarbij hij heeft gewerkt en komt hij terug op zijn dagelijkse werkzaamheden bij Ajax. Ook de relatie met zijn zoon Sem is een terugkerend onderwerp. Sem is momenteel profvoetballer bij FC Twente en speelt sinds vroeger al bij profclubs. Tijdens zijn interviews zoekt hij de interactie en beantwoordt hij vragen vanuit het publiek. Zijn verhalen zijn zowel inspirerend als leerzaam voor een breed publiek, van sportliefhebbers tot het bedrijfsleven. Naast zijn presentaties op basis van interview is Maurice Steijn inzetbaar voor het geven van clinics en gasttrainingen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Maurice Steijn

Wat klanten zeggen over
Maurice Steijn

Sprekers zoals Maurice Steijn

Maurice Steijn boeken?