Kees Jansma

Voormalig perschef Nederlands elftal en ondernemer

Kees Jansma is al jarenlang sportpresentator. Zo begon Kees bij Studio Sport en is hij betrokken geweest bij Fox Sports International. Naast zijn werkzaamheden aan tafel is Kees ook werkzaam achter de schermen, hij is namelijk producent. Buiten de tv werkzaamheden is Kees Jansma tien jaar perschef geweest van het Nederlands Elftal.

"Sport is mijn belangrijkste bijzaak van het leven"

De carrière van Kees Jansma stond al vroeg in het teken van sport. Na een periode als schrijvend journalist, presentator van NOS Langs de Lijn, verslaggever bij Studio Sport en een dienstverband bij de KRO werd hij in 1988 Chef Sport TV bij de NOS. Tijdens het EK voetbal in 1988 was Jansma dagelijks in het EK-journaal te zien. Tussen hem en de toenmalige trainer van het Nederlands Elftal, Rinus Michels, groeide een bijzondere band met veel wederzijds respect. Kees Jansma volgde de ploeg die voor het eerst in de geschiedenis Europees Kampioen werd op de voet. Het resulteerde in unieke beelden voor het Nederlandse publiek. Na jarenlang een van de vaste gezichten van Studio Sport te zijn geweest maakt Jansma in 1997 de overstap naar Canal plus, waar hij ook de functie van Chef Sport vervulde. Hij volgde de Holland Casino Eredivisie als verslaggever en commentator en was te zien als gespreksleider in een talkshow voorafgaand aan de door Canal plus uit te zenden voetbalwedstrijden. Sinds 2002 is Kees directeur/eigenaar van WK Producties, waarmee hij voor Sport1 alle sportuitzendingen produceert en presenteert. Daarnaast maakt WK Producties ook programma’s voor de NOS, SBS, RTL, BNN en de TROS. Als perschef was hij verantwoordelijk voor de diverse mediamomenten tijdens campagnes van het Nederlands elftal, waaronder de persconferenties van de bondscoach en de interviews met de spelers. Na het WK 2014 in Brazilië stopte Kees Jansma na tien jaar als perschef bij het Nederlands Elftal. Vanaf het seizoen 2013-2014 treedt Kees ook in dienst van Fox Sports International waar hij iedere zondag zijn eigen voetbal talkshow presenteert genaamd ‘de Tafel van Kees’.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Kees Jansma inhuren als spreker?

Kees Jansma is een geboren dagvoorzitter en discussieleider. Dankzij zijn uitgebreide ervaring, zijn uitstraling en zijn brede kennis van sport, ondernemen en maatschappelijke onderwerpen is hij een ideale gastheer tijdens diverse evenementen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Kees Jansma

Wat klanten zeggen over
Kees Jansma

Sprekers zoals Kees Jansma

Kees Jansma boeken?