Wim Kieft

Voormalig profvoetballer en voetbalanalist

Voormalig profvoetballer Wim Kieft koos na een carrière op het veld voor een leven in de televisiestudio’s. Zijn carrière bracht hem succes in binnen-en buitenland. Als prof speelde hij bij Ajax, Pisa, Torino, Bordeaux en PSV. Hij werd als 19-jarige topscorer van Europa met 32 goals en won met PSV in 1988 de Europa Cup I (huidige Champions League). In datzelfde jaar kroonde Kieft zich met het Nederlands Elftal tot Europees Kampioen. In de televisiestudio is Wim Kieft tegenwoordig een graag geziene gast die niet schuwt zijn mening te geven. Onafhankelijk met een feilloos oog voor detail maar vooral voor de menselijke maat. In onder andere Vandaag Inside en Voetbal Offside is Kieft een vaste analist.

In mei 2014 verscheen zijn opzienbarende biografie ‘Kieft’, geschreven door Michel van Egmond. Daarin onthult hij jarenlang verslaafd te zijn geweest aan cocaïne en alcohol. Een tweede leven naast zijn openbare bestaan op diverse studiovloeren komt plots aan de oppervlakte. Kieft is inmiddels volledig afgekickt. In oktober 2018 verscheen zijn 2e biografie ‘De Terugkeer’.Samen met Van Egmond keert Kieft tweemaal terug naar Italië, het land waar hij als voetballer en als mens volwassen werd, om daar de confrontatie met zijn eigen geschiedenis aan te gaan. Het resultaat is een met vaart geschreven roadmovie op papier vol verrassingen, serieus, schrijnend en grappig tegelijk, over een man die langzaam maar zeker zijn zelfvertrouwen hervindt.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Wim Kieft inhuren als spreker?

Wim Kieft is onder meer te boeken als spreker op interviewbasis over zijn veelbewogen loopbaan waarbij de interviews kunnen worden afgenomen door o.a. Jan Dirk Stouten. In een intieme setting kom je echt in contact met een goudeerlijke man die langs de afgrond liep en daar openhartig over vertelt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Wim Kieft

Wat klanten zeggen over
Wim Kieft

Sprekers zoals Wim Kieft

Wim Kieft boeken?